11.07.2020, 03:30 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Национални дни на ученето през целия живот Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 14 Октомври 2019 20:34

От девети до единадесети октомври в град Велико Търново се проведоха „Национални дни на ученето през целия живот”, организирани за поредна пета година от МОН.

Събитието бе открито от  заместник - министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова и областния управител на гр. В. Търново проф. Любомира Попова, които поздравиха участниците и пожела успешна нова учебна година и ползотворно сътрудничество между образователните институции и центрове за обучение на възрастни. След това бяха връчени награди на училища и институции с принос към развитието на сектора за учене на възрастни. На втория ден от мероприятието беше организирано празнично шествие на училища от обл. В.Търново, което премина през централната част на града до Регионалната художествена галерия и  Паметника на Асеневци. Там бе организирано изложение за популяризиране на професионалните гимназии от цялата страна. Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" участва в събитието с щанд, където бяха представени с различни нагледни материали и макети професиите и специалностите, по които гимназията обучава, валидира и квалифицира лица. Ученици от професия Ресторантьор бях подготвили кетъринг за събитието.

Акцент на деня беше представянето на възможностите и ползите от работата с електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE –  многоезична, интерактивна и иновативна платформа, която е в помощ на всички, професионално ангажирани в тази сфера. Тя е насочена не само към обучаемите, но и към професионалистите, които организират, финансират или предоставят образование и обучение за възрастни.

Сребрина Лилова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес227
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7551
mod_vvisit_counterТози месец13652
mod_vvisit_counterВсичко1750491
В момента има 219 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School