24.04.2024, 05:41 ч.


За трети път на практика в Албена Печат
Петък, 28 Юни 2019 10:43

На 25.06.2019г. в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе родителска среща, свързана със заминаването на ученици Xб и XIб клас, професии „Готвач” и „Ресторантьор”, на лятна и производствена практика в курортен комплекс „Албена”.

За трета година нашите възпитаници ще имат възможността да усъвършенстват и надградят знанията и уменията си в ресторантите на хотелите „Арабела бийч”, „Санди бийч”, „Лагуна гардън”, „Боряна”, „Нона”, „Елица” и „Гергана”. По време на стажа си учениците ще имат възможността да работят с доказали се професионалисти в кулинарната област. Нашите стажанти ще работят на позиции помощник-готвач и сервиз. Практиката ще се проведе в периода от 1 до 14 юли 2019г.

Г-жа Лиляна Димитрова, ръководител на групата, запозна присъстващите със спецификата за предстоящата практика в реална работна среда. На родителската среща присъстваше и г-жа Ивелина Енчева, която миналата година беше ръководител на групата ресторантьори, за да разкаже как е преминал стажа. След това беше отговорено изчерпателно на въпросите, зададени от родителите.

Надяваме се, освен опит в областта на кулинарното изкуство, учениците да намерят нови приятели и да изживеят две незабравими седмици в красивия курортен комплекс „Албена”.

Ценка Петкова





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School