04.07.2020, 12:52 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Представителна изява на клуб "Зелена светлина" Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 24 Юни 2019 20:10

На 24.06.2019 г. се проведе представителна изява на клуб „Зелена светлина”.  В клуб „Зелена светлина” с ръководител инж. Елза Генчева участват ученици от VIIIа и XIа класове на СПГ „Алеко Константинов” – гр. Свищов, професия „Електромонтьор”, специалност „Електрически инсталации” и професия „Електротехник”, специалност „Електрически инсталации”. Мотото на изявата беше „Еньовден – ден на Слънцето и соларните технологии”.

По време на работата на клуб „Зелена светлина” учениците се запознаха с нови и алтернативни източници на електрическа енергия. Акцент в работата на клуба бяха соларните технологии. Соларните технологии са технологии на бъдещето, които не замърсяват околната среда. В нашия клуб изучаваме начини за получаване на електрическа енергия без да се вреди на природата.  

На представителната изява на клуба бяха представени различни световни новости в бита, транспорта, готварството, пътуванията и др., които използват екологично чиста енергия за захранване. Соларната технология и другите възобновяеми технологии дават възможност за мобилност, независимост, комуникация, предоставяйки в същото време изключителна ефективност.

инж. Елза Генчева,
ръководител на клуб „Зелена светлина”

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес848
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица8367
mod_vvisit_counterТози месец5386
mod_vvisit_counterВсичко1742225
В момента има 237 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School