31.07.2021, 14:59 ч.


Банер
Представителна изява на клуб "Зелена светлина" Печат
Понеделник, 24 Юни 2019 20:10

На 24.06.2019 г. се проведе представителна изява на клуб „Зелена светлина”.  В клуб „Зелена светлина” с ръководител инж. Елза Генчева участват ученици от VIIIа и XIа класове на СПГ „Алеко Константинов” – гр. Свищов, професия „Електромонтьор”, специалност „Електрически инсталации” и професия „Електротехник”, специалност „Електрически инсталации”. Мотото на изявата беше „Еньовден – ден на Слънцето и соларните технологии”.

По време на работата на клуб „Зелена светлина” учениците се запознаха с нови и алтернативни източници на електрическа енергия. Акцент в работата на клуба бяха соларните технологии. Соларните технологии са технологии на бъдещето, които не замърсяват околната среда. В нашия клуб изучаваме начини за получаване на електрическа енергия без да се вреди на природата.  

На представителната изява на клуба бяха представени различни световни новости в бита, транспорта, готварството, пътуванията и др., които използват екологично чиста енергия за захранване. Соларната технология и другите възобновяеми технологии дават възможност за мобилност, независимост, комуникация, предоставяйки в същото време изключителна ефективност.

инж. Елза Генчева,
ръководител на клуб „Зелена светлина”

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1148
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10329
mod_vvisit_counterТози месец44775
mod_vvisit_counterВсичко2235680
В момента има 536 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School