08.07.2020, 04:54 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Семинар за алтернативен туризъм - “Драконови лодки” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 20 Юни 2019 19:20

На 19 юни ученици от СПГ „Алеко Константинов” взеха участие в семинар за алтернативен туризъм, посветен на новия туристически продукт „ДРАКОНОВИ ЛОДКИ“. Проектът “Драконови лодки” е финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България и е разработен от Агенция за регионално развитие и Бизнес център – Видин.

По време на семинара беше представено закупеното оборудване, целите на проекта и заложените дейности. Планира се организирането в гр. Свищов на двудневен фестивал на драконовите лодки на 16-17 август 2019 г., в който ще могат да вземат участие всички желаещи напълно безплатно.

Драконовите лодки (long zhou 龍舟) се повяват в Древен Китай преди новата ера и днес са популярни в цял свят. Като отборен спорт състезанието с драконови лодки е възникнало в памет на поета Цюй Юан, познат в историята и като министър на царство Чу.

Всяка лодка се управлява от четен брой гребци, барабанчик и кормчия (рулеви). Лодките са украсени с глави на дракони, накичени с червени ленти, символизиращи радост, щастие и успех.

По река Дунав серията от събития с драконови лодки ще обиколи по-големите градове в трансграничната зона на Румъния и България и ще привлече много участници от двете съседни страни.

Лиляна Димитрова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес298
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2857
mod_vvisit_counterТози месец8958
mod_vvisit_counterВсичко1745796
В момента има 248 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School