28.03.2024, 11:08 ч.


Панорама на средното образование в община Свищов Печат
Неделя, 16 Юни 2019 12:10

За поредна година община Свищов организира събитие, на което свищовските средни училища представиха пред родители и ученици възможностите за образование в гимназиален етап. На проведената на 15 юни „Панорама на средното образование в община Свищов“ представителите на петте свищовски училища обявиха броя паралелки и видовете профили, които предлагат за прием 2019/2020.

Домакин на събитието беше зам.-ректорът проф. Марияна Божинова от СА „Д.А.Ценов“, която заедно с основните организатори - зам.-кмета Анелия Димитрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева, дадоха старт на тазгодишната инициатива.

Събитието цели да представи възможностите за обучение в гимназиален етап в нашата община, така че родители и ученици да направят информиран избор, който да е адекватен на техните очаквания, на техните потребности и изисквания.

След официалното откриване на форума всяко от училищата направи представяне на своя прием за 2019/2020 година, както следва:

Инж. Веска Николова, Директор на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, представи професиите, по които ще се осъществи прием: „Готвач“, „Техник на компютърни системи“, „Техник по транспортна техника“, „Техник на енергийни съоръжения и инсталации“, „Оператор в производството на облекло“ и „Ресторантьор“.

На нашия щанд посетителите имаха възможност да направят директни консултации за приема и да получат брошури и флаери, които да подпомогнат за техния избор.

По материали на Пресцентъра на Община Свищов








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School