07.07.2020, 02:32 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

24-ти май - Ден на славянската писменост и култура Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 24 Май 2019 18:58

За поредна година Свищов отбеляза Деня на славянската писменост и култура – 24-ти май. Празничният ден започна с полагането на цветя на гроба на д-р Георги Атанасович (1821-1892 г.), който след Освобождението е министър на народното просвещение в първото българско правителство на Княжество България.
Празникът продължи с общоградско шествие, в което се включиха учители и ученици от СПГ „Алеко Константинов”, редом с други училища и образователни институции.
На площад „Алеко” пред сградата на Общината се състоя общоградско тържество. Празнично слово произнесе кметът на Свищов - г-н Генчо Генчев, който приветства присъстващите учители и ученици. Бяха наградени изявени ученици от всички училища, които получиха почетни грамоти и подаръци от Отдел „Образование”.
Награди връчваха кметът Генчо Генчев, заместник-кметовете Анелия Димитрова, Бедри Алиев и Пламен Петков, секретарят на Общината Любомира Петрова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов.
С награди и грамоти в категория „Професионално образование” бяха отличени нашите възпитаници – Василена Димитрова (XIб), Николай Каишев (XIа) и Петър Димитров (XIIг).  В категорията "Спорт" беше награден нашият шахматен отбор в състав Веселин Йосифов и Георги Пенев (Xв), на Стоян Петров (VIIIа) и Мариела Андреева (VIIIв) с ръководител г-н Емил Иванов.
На този празничен ден се отдава почит към делото на светите братя Кирил и Методий. Нека пламъкът на просвещението и науката да продължава да гори в сърцата и нашите ученици да ни радват с все повече успехи.

Честит празник!

Константин Байрактаров

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес152
mod_vvisit_counterВчера993
mod_vvisit_counterТази седмица1145
mod_vvisit_counterТози месец7246
mod_vvisit_counterВсичко1744085
В момента има 193 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School