28.10.2021, 04:45 ч.


Банер
24-ти май - Ден на славянската писменост и култура и Учител на годината Печат
Петък, 24 Май 2019 18:58

В навечерието на 24 май на тържествена церемония в ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" бяха наградени изявените учители от общината.

От нашата гимназия бе отличен г-н Тони Вързалов - учител практическо обучение, специалност „Преподавател-инструктор по обучение на водачи на МПС категория С“. През 2017 г. ръководения от него отбор в Националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“ се класира на почетното първо място. В преподавателската работа г-н Вързалов се стреми да подобрява качеството на професионалната подготовка на учениците за националните състезания по професии. С дейността си утвърждава имиджа на гимназията и на професионалното образование.

Почетна грамота за високи постижения и принос в българското образование получи и нашият директор - инж. Веска Николова на тържествена церемония на Годишните награди за образование и култура на 20 май 2019 г. при община Свищов.

За поредна година Свищов отбеляза Деня на славянската писменост и култура – 24-ти май. Празничният ден започна с полагането на цветя на гроба на д-р Георги Атанасович (1821-1892 г.), който след Освобождението е министър на народното просвещение в първото българско правителство на Княжество България.
Празникът продължи с общоградско шествие, в което се включиха учители и ученици от СПГ „Алеко Константинов”, редом с други училища и образователни институции.
На площад „Алеко” пред сградата на Общината се състоя общоградско тържество. Празнично слово произнесе кметът на Свищов - г-н Генчо Генчев, който приветства присъстващите учители и ученици. Бяха наградени изявени ученици от всички училища, които получиха почетни грамоти и подаръци от Отдел „Образование”.
Награди връчваха кметът Генчо Генчев, заместник-кметовете Анелия Димитрова, Бедри Алиев и Пламен Петков, секретарят на Общината Любомира Петрова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов.
С награди и грамоти в категория „Професионално образование” бяха отличени нашите възпитаници – Василена Димитрова (XIб), Николай Каишев (XIа) и Петър Димитров (XIIг).  В категорията "Спорт" беше награден нашият шахматен отбор в състав Веселин Йосифов и Георги Пенев (Xв), на Стоян Петров (VIIIа) и Мариела Андреева (VIIIв) с ръководител г-н Емил Иванов.
На този празничен ден се отдава почит към делото на светите братя Кирил и Методий. Нека пламъкът на просвещението и науката да продължава да гори в сърцата и нашите ученици да ни радват с все повече успехи.

Честит празник!

Константин Байрактаров

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес200
mod_vvisit_counterВчера1228
mod_vvisit_counterТази седмица3507
mod_vvisit_counterТози месец31235
mod_vvisit_counterВсичко2348686
В момента има 212 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School