08.07.2020, 03:35 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Изпратихме випуск 2015-2019 г. Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 16 Май 2019 22:36

Отново на 15 май Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ изпрати поредния випуск дванадесетокласници, нетърпеливи, но и тъжни, че напускат завинаги родното училище. Последен звънец, последен час и среща със съученици и учители. И въпреки че са същите момичета и момчета, като че са различи, изглеждат по-уверени, прекрачвайки прага от детството към новия си живот, в който всеки трябва да намери своя път.
Раздялата с гимназията, в която Випуск 2015-2019 г. изживяха четири незабравими години, започна с внасяне на знамето на училището и предаването му на учениците от 11 клас. Водещи на събитието бяха Рени и Берна, които припомниха на зрелостниците първата им среща с училището, с новите съученици, с класните ръководители. Приветствие към завършващите отправи и директорката г-жа Веска Николова, която им пожела да бъдат отговорни и достойни хора, с топли сърца, толерантни и да следват мечтите си.
Първият музикален поздрав бе поднесен от гласовете на СПГ „Алеко Константинов“  - Мелек и Гергана. Те изпяха песента „Учителко любима“, а учениците от 12 клас поднесоха цветя в знак на признателност и уважение към учители и непедагогически персонал.
По традиция на този ден думата бе дадена и на бъдещите абитуриенти. Анна прочете стихотворението, чрез което ни показаха как са минали тези четири години за тях, а Връчени бяха и номинации, както на ученици, така и на учители за култови фрази, а голямата награда „Достоен алековец“ бе връчена на Борислава за отличен успех и активно участие в училищния живот на гимназията.
Да пожелаем на всички завършващи попътен вятър и да носят достойно името на нашия патрон Алеко Константинов.

Елза Божанова


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес203
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2762
mod_vvisit_counterТози месец8863
mod_vvisit_counterВсичко1745701
В момента има 201 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School