15.07.2020, 10:52 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Логото на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 26 Април 2019 18:04

Лого СПГ


В началото на ноември 2018 г. Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ стартира конкурс за лого /емблема/ на училището. Организацията беше възложена на Комисията по съхраняване паметта на училището, която разработи критерии за конкурсните проекти и обяви парична награда /200 лв./ за победителя.
На 26.02.2019 г. Комисията обстойно разгледа получените предложения и заключи, че всички варианти и вариации на емблеми са неприемливи откъм естетическа визия и символика на използваните елементи.  Комисията фиксира липса на оригиналност и недостатъци в графичната реализация на постъпилите проекти. Предвид създалата се ситуация се стигна до решение да се потърси компетентно мнение и помощ от специалисти.
Комисията се обърна към нашия съгражданин г-н Росен Маринов, който има над десет годишен професионален опит в графичния дизайн, да сподели идеите си за лого. На 20.03.2019 г. той предложи четири основни варианта и комисията направи своя окончателен избор. Авторът на логото заяви, че предоставя безвъзмездно своя проект на гимназията. Избраното лого се явява оригинална авторска изработка: ликът на Алеко Константинов е уникален арт-образ, стилизираната книга символизира знанието, текстът „Свищовска професионална гимназия” е елегантно поставен в арка, а името на патрона е удачно поставено като фундамент на цялостния рисунък.
На 10.04.2019  г. вариантът за лого беше представен на вниманието на Педагогическия съвет и получи одобрение. Учителският колектив сърдечно благодари на всички, които взеха отношение към тази деликатна задача и с отговорното си участие допринесоха за решаването й. Логото на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ вече е факт.


Константин Байрактаров,
Председател на Комисията по съхраняване паметта на училището

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес738
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица4091
mod_vvisit_counterТози месец20948
mod_vvisit_counterВсичко1757787
В момента има 376 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School