12.07.2020, 08:57 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Национална младежка среща „Ние сме бъдещето“, 2019 г. Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 02 Април 2019 10:27

От 29 до 31 март в Горна Оряховица се проведе XII Национална младежка среща под мотото „Ние сме бъдещето“. Организатор на срещата беше Сдружение „Горнооряховски младежки парламент“. Представител на Ученическия съвет при СПГ „Алеко Константинов“ бе Арзу Сезгинова от XI клас, с ръководител Галя Недялкова – педагогически съветник.
На тридневния форум младежи от цялата страна имаха възможност да споделят за инициативите и събитията, които са провели представените от тях организации и по какъв начин тези инициативи са повлияли на общността. Споделените добри практики породиха много идеи у присъстващите и ги вдъхновиха за бъдещата им работа.
По покана на организаторите на срещата присъстваха и лектори, които по атрактивен начин презентираха интересни и значими за младите хора теми:
-„За силата на думите, и как да отправяме въздействащи послания. Лидерът знае как да презентира“ - Александър Куманов и Милена Захариева от Фондация „Четиридесет и две“ и Форум КЛЮЧ;
- „Важно е да опознаем себе си и да не се страхуваме от трудните теми“ - Николета Попкостадинова от Платформа LoveGuide;
- „Свръхчовекът – как да използваме новите технологии, за да черпим вдъхновение всеки ден“ - Георги Ненов, Създател на един от успешните български подкаст канали – Свръхчовекът с Георги Ненов
- „Здравето в друг аспект“ - Ивелина Борисова – студентката от специалност „Здравен мениджмънт” при Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов”
Младите хора имаха възможност да се запознаят и с автентичната традицията на български ръчни занаяти в представените ателиета: Калоферска (Брюкселска) дантела, Българска бродерия и Работа с царевична шума и плъстене на вълна.
За доброто настроение на участниците се погрижиха Младежки театър ”Алтернатива” – Горна Оряховица, Ивайло Драганов от фондация „Да играем” с вечер на настолните игри, Таекуондо клуб Инвикта - сутрешно зареждане с енергия за ранобудни и активни и подготвените от домакините музикални игри.
Националната младежка среща в Горна Оряховица бе ползотворна за младежите защото за пореден път постави въпроса за тяхната значимост и роля за бъдещето на България, в рамките на обединена Европа.


Галя Недялкова – педагогически съветник 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес699
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9703
mod_vvisit_counterТози месец15804
mod_vvisit_counterВсичко1752643
В момента има 1174 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School