12.07.2020, 08:39 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Областен кръг на олимпиадата по Техническо чертане - 2019г. Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 23 Март 2019 21:06

На 16-ти март Свищовска професионална гимназия „Ал.Константинов“ бе домакин на Областния кръг на олимпиада по Техническо чертане. В него взеха участие класиралите се четирима ученици на Училищния кръг от гимназията: Никола Ликов от Xа клас, Николай Каишев и Николай Лазаров от XIа клас, и Николай Йорданов от XIIг клас. Възпитаниците ни участват във втора възрастова група. В олимпиадата участваха и шест ученици от СУ „Николай Катранов“ –Свищов.
Нашите момчета трябваше да изпълнят две задачи. Първата бе по даден детайл от натура чрез използване на измервателни инструменти да се направи скица, включваща проекции, размери, грапавост. Втората - по даден чертеж на общия вид на Вентил, да се изработи чертеж на детайл позиция 8 – Корпус, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавости.
Участниците разполагаха с пет астрономически часа за да изпълнят поставените им задания.
Прецизността на тяхната работа бе оценена от комисията в състав: инж.Зорница Минчева и инж. Минко Николов от СПГ „Ал.Константинов“, Свищов и инж. Дияна Каракочева и инж. Светла Костова от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“, Г.Оряховица.
Според регламента за провеждане на ХХХV олимпиада по Техническо чертане – 2019 година, СОФИЯ се допускат за участие 40 ученици от цялата страна. Комисия по оценяване направи предложение за класиране на ученици за Националния кръг, който ще се проведе в Технически университет - гр. София от 19 до 21.04.2019 год. Окончателното класиране за участие ще се публикува на сайта на МОН.

инж. Зорница Минчева 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес676
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9680
mod_vvisit_counterТози месец15781
mod_vvisit_counterВсичко1752620
В момента има 711 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School