31.07.2021, 15:30 ч.


Банер
Кампания "Промяната започва от теб" Печат
Неделя, 24 Април 2011 15:33

pglps_vipusk_2011Учениците от 12-те класове с класни ръководители Диана Петкова, Елена Николаева и Минко Николов  при ПГ по лека промишленост и строителство засадиха бор в двора на гимназията. Инициативата бе по повод международния ден  на Земята /който се отбелязва на 22 април/ и кампанията на МОМН “Промяната започва от теб!”.  Идеята на инициативата е вярата, че можем да променим света към по-добро. Възпитаниците на гимназията  изпълниха едно от деветте послания на кампанията : "Засади дърво!”

 

Целта на инициативата в училището е да възпитава младите хора в опазване на природата, да дават своя принос за по-чиста и здравословна околна среда. Неслучайно Елин Пелин чрез повестта си "Земя” отправя послание към хората, неразбрали и убили човешките ценности, заради парче земя. Проблемът за моралната разруха на човешката личност, на умиращата духовна красота е актуален и днес.

Нека всеки в  сърцето си „посади” дърво  и то ще даде плод. Да обичаме и опазваме нашата Земя.  Като  Петко Р. Славейков да заявим : "ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.

Както борът символизира дълголетие, борба за оцеляване, така и за нашите ученици никога да не угасва вярата в утрешния ден. Надяваме се  тази благородна инициатива да се превърне в традиция за нашето училище.

 

Веселина Владимирова – учител по български език и литература

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2008.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1172
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10353
mod_vvisit_counterТози месец44799
mod_vvisit_counterВсичко2235704
В момента има 450 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School