19.04.2024, 16:30 ч.


Училищен кръг на олимпиада по Техническо чертане - 2019 година Печат
Вторник, 12 Февруари 2019 20:03

На 07 февруари 2019 година в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе училищен кръг на олимпиада по Техническо чертане - 2019 година. В олимпиадата участваха ученици, обучаващи се в различни професии, проявяващи интерес към техническото чертане. Това са: Никола Ликов и Кристиян Димитров от Xа клас, Николай Каишев и Николай Лазаров от XIа клас и Николай Йорданов от XIIг клас. Нашите възпитаници участват във втора група. Подготовката на учениците се осъществява от инж.Зорница Минчева.

Заданието се определя от училищна комисия и включва две задачи:
- изпълние на скица по даден детайл от натура и измервателни инструменти.
- изработване на чертеж на детайл /детайлиране/ по даден чертеж на общия вид, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавости.

Според регламента за провеждане на ХХХV олимпиада по техническо чертане – 2019 година, за участие в областния кръг на олимпиадата се класират ученици, които са получили на училищния кръг оценка не по-ниска от отличен (5,50) или не по-малко от 75% от максималния брой 200 точки.

Четирима от нашите възпитаници се класираха за участие в областния кръг.  Това са: Никола Ликов от Xа клас, Николай Каишев и Николай Лазаров от XIа клас, и Николай Йорданов от XIIг клас.

На 16 март и тази учебна година професионалната гимназия ще бъде едно от двете училища от област Велико Търново, домакини на областния кръг на олимпиадата по Техническо чертане.  Национален кръг се организира от МОН със съдействието на Технически университет - София.
На класиралите се учениците пожелаваме  успешно представяне на следващия етап на олимпиадата по Техническо чертане!


инж. Зорница Минчева




 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School