15.07.2020, 03:13 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето”- 2018/2019 г. Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 31 Януари 2019 00:00

На 23 януари 2019 година в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” – 2018/ 2019 година.

Целите на състезанието са да се стимулира развитието на научно-техническата мисъл; създаване на творчески и професионален контакт между учители и ученици от сродните професионални гимназии; сътрудничество между професионалните гимназии и бизнеса.
Според регламента на състезанието, трябва да участват ученици от професионални гимназии, учещи по професии от област на образование „Техника”, професионални направления „Машиностроене, металообработване и металургия” и „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства".

Националното състезание протича в два кръга – училищен и национален. Заданията и за двата кръга се подготвят от комисия, ръководена от председателя на Фондация „Милен Григоров” – гр. Горна Оряховица, представител на ТУ – Русе и учители от ПТГ „Васил Левски” – гр. Горна Оряховица.

Училищният кръг на състезанието се състои от две части: тест и приложно-творческа задача. Тестът е с 20 въпроса, оценяващи знания и умения от учебните предмети техническо чертане, материалознание, техническа механика, електротехника и електроника, информационни технологии. В приложно-творческата задача трябва да се довърши чертеж и детайлиране по зададен чертеж. За участие в националния кръг на състезанието се класират учениците, които са получили на училищния кръг минимум 20 точки, като не по-малко от 15 точки са от теста и не по-малко 5 точки - от изпълнението на приложно-творческата задача.

Нашият класирал се ученик за Националното състезание е Николай Методиев от XII г клас, който се обучава по професия „Техник на транспортна техника” от професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”. Той се подготвя от инж. Зорница Минчева.

Класиралият се ученик получи грамота и пожелание за достойно представяне на националния кръг, който ще се проведе и тази година в гр. Горна Оряховица на 08-09  март.


инж. Зорница Минчева
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес223
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3576
mod_vvisit_counterТози месец20433
mod_vvisit_counterВсичко1757272
В момента има 208 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School