11.07.2020, 01:02 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Патронен празник на СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 16 Януари 2019 23:00

На 14 януари 2019г. СПГ отбеляза 156 години от рождението на своя патрон Алеко Константинов. Един човек с много лица: общественик, адвокат, пътешественик, писател… Сам се бе нарекъл Щастливеца, но имаше най-нещастната съдба, както жизнена, така и литературна.
За втора година учениците от Свищовската професионална гимназия отдават почит на патрона си.

Тържеството започна под звуците на химна на Република България и „Тих бял Дунав“ с внасяне на знамето на училището.

Да споделят приятните емоции от събитието наши гости бяха: г-жа Анелия Димитрова - Заместник-кмет на Община Свищов, г-н Росен Маринов - Директор Дирекция „Култура и културно наследство“, Станислава Йорданова – главен експерт „Култура и връзки с обществеността“, партньори на гимназията от биснеса - Стефан Събков, Илиян Илиев и Стефан Калчев; доц. Христо Сирашки – директор на ЦПО към СА „Д.А.Ценов“, Татяна Друмева – секретар на ЦПО, Невена Самоковлиева, Игнат Ангелов, представители от ПДТГ „Д. Хадживасилев“, СУ „Н. Катранов“ и СУ „Цв. Радославов“.

По традиция думата бе дадена на директора на училището г-жа Веска Николова за тържествено слово. Тя поздрави учители, ученици и служители и благодари на всички гости, които са уважили празника и изпратили поздравителни адреси. В своето словото г-жа Николова говори за проектите, спечелени от училището и подновената материалната база на гимназията.

Поздравления поднесоха г-жа Анелия Димитрова и г-н Христо Сирашки.
Празникът на гимназията бе повод през седмицата да се проведат различни мероприятия, посветени на патрона ни Алеко Константинов. С грамоти и материални награди бяха удостоени учениците с отличен успех и заелите призови места в състезанията по професии и вътрешноучилищен турнир по тенис на маса.

За активна педагогическа дейност и принос в утвърждаването авторитета на училището с грамоти бяха удостоени учителите Лиляна Димитрова, Йонка Петрова и Елза Божанова.

След изпращане на училищното знаме тържеството продължи с концерт, в който участваха певиците на СПГ – Мелек, Гергана и Вера, които изпълниха народните песни „Притури се планината“ и „Край реката“, както и песента „Аз искам“ от филма „Революция Z“.

Отново наши гости бяха групата за Хип-хоп към Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ с ръководител Надя Йорданова и хореограф Кибар Мустафова и фолклорен танцов състав към Арт център „Твореца” – Свищов с ръководител и хореограф Явор Узунов. Наградата за изпълнителите бяха бурните аплодисментите на публиката.

Празникът приключи с отчитане на резултатите от изпълнението на проекта “Съвременна образователна среда и партньорство с бизнеса за качествено професионално образование” по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул "Модернизиране на системата на професионалното образование", дейност 1 "Модернизиране на материалната база".

Елза Божанова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2022.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес62
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7386
mod_vvisit_counterТози месец13487
mod_vvisit_counterВсичко1750326
В момента има 243 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School