12.07.2020, 21:06 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Състезания по професии - 2019 г. Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 14 Януари 2019 17:08

В рамките на програмата по случай отбелязването на патронния празник на СПГ „Алеко Константинов“ –  8-14 януари 2019 г. се проведоха за пореден път Състезания по професии, резултатите от които са, както следва:

На 8.01.2019 г. се проведе състезание в работилницата по топлотехника с учениците от XIIа по професия „Монтьор на енергийни съоръжения“ на тема „Топлотехник съм - зная и мога“. Учениците имаха за задание да изпразнят, вакуумират и да напълнят хладилна инсталация с фреон. На първите три места се класираха Станислав Ликов, Ивелин Йосифов и Милен Марков.

На 9.01.2019 г. в работилница по готварство се състезаваха ресторантьорите от XI и XII клас,  професия „Ресторантьор“, специалност „Производство и обслужване в заведения за хранене и развлечения”. Кулинарите от кошница с хранителни продукти приготвяха основно ястие в две порции с подходяща към него гарнитура или сос. Сервитьорите трябваше да заредят маса с два куверта (места), съответстващи на менюто на готвачите. В категорията: „Най-добър млад готвач“ се класираха Василена Димитрова (XIб), Звездомир Здравков (XIIб) и Николай Атанасов (XIб), а в категория „Най-добър млад сервитьор“ на 1-во място е Надя Игнатова (XIб), на 2-ро - Илия Димитров (XIб), а 3-то място се поделя между Йоана Караиванова и Йовка Здравкова от XIIб.

На 9.01.2019 г.  в дърводелска работилница се проведе състезание на учениците от VIIIа, професия „Техник-технолог в дървообработването“ на тема: „Работа с ръчни инструменти“. Учениците демонстрираха умения за работа с ръчни инструменти - засичане по права и крива линия с длето. Първите три места заеха Стоян Йорданов, Димитър Димитров и Радослав Николаев.

На 9.01.2019 г. в електротехническата работилница се проведе състезание по професии на тема "Звънчева инсталация". В състезанието участваха ученици от VIIIа клас, професия "Електротехник", специалност "Електрически инсталации". Учениците трябваше сами да изберат необходимите елементи и подходящите проводници за изработване на електрическата схема. Целта на задачата беше учениците правилно да изработят схемата. Огромна радост предизвика у участниците и гостите прозвъняването на електрическите инсталации. На 1-во място се класира Николай Дойков, на 2-ро място е Светлин Ботев и на 3-то място е Роберто Караиванов.

На 10.01.2019 г. в електротехническата работилница се проведе състезание по професии на тема "Силова инсталация". В състезанието участваха ученици от 11а клас, професия "Електромонтьор", специалност "Електрически инсталации". Целта на учениците беше правилно да изработят схемата за максимално кратко време. На 1-во място се класира Николай Каишев, на 2-ро място е Светослав Богомилов и на 3-то място е Николай Лазаров.

На 10.01.2019 г. дърводелска работилница се проведе състезание на учениците от XIа клас по професия „Оператор в дървообработването“ на тема: „Сглобяване на корпусна мебел“. Учениците демонстрираха уменията си в сглобяването на шкаф. Първите три места заеха Ивелин Игнатов, Стефан Стефанов и Кристиян Маринов.

На 10.01. 2019 г. в шивашка работилница се преведе състезание на учениците Xа и XIб клас по професии „Моделиер-технолог на облекло“ и „Оператор в производството на облекло“. Учениците проектираха (конструиране, моделиране, скрояване) и изработваха джоб с шев. На първите три места се класираха Ивана Папуркова, Невин Ремзиева и Валентина Игнатова от Xа клас.

На 10.01.2019 г. в корпус №2 на ул.”Трети март”-74 се преведе състезание на учениците от IXа и XIIг по професия „Техник по транспортна техника" на тема: „Най-добър млад автомонтьор“. Състезанието протече в два кръга. В първи кръг автомонтьорите положиха писмен тест с 20 въпроси, а във втори кръг решаваха листовка, с която да премерят знанията си за Правилника и Закона за движение по пътищата с 45 въпроса. В крайното класиране първите три места заеха Найден Алексиев (IXа), Петър Димитров (XIIг) и Иван Василев (IXа).

На 11.01.2019 г. се проведе  състезание по приложна електроника „Аз знам и мога” с ученици от IX клас , специалност „Компютърна техника и технологии”. Състезанието  включва изпълнение на практическа задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема. Печатната платка и електронните елементи, комплектувани като КИТ-набори, бяха закупени предварително със средствата за обучение, предвидени в бюджета на гимназията. Учениците се справиха много добре с изпълнението на задачата, като показаха съобразителност и креативност. Победители в състезанието са Юлиян Георгиев – 1-во място, Красимир Николаев – 2-ро и Дейвид Георгиев – 3-то.

В рамките на Програмата по случай патронния празник на 10.01.2019 г. във физкултурния салон се проведе и едно спортно състезание. В турнира по тенис на маса за ученици VIII - XII клас първо място зае Илиан Димитров от XIIб.

Ръководството на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” благодари на учениците и техните ръководители за положените усилия и достойното представяне на училището.

Константин Байрактаров

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1559
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10563
mod_vvisit_counterТози месец16664
mod_vvisit_counterВсичко1753503
В момента има 208 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School