11.07.2020, 00:14 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Кариерна ракета Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 21 Декември 2018 12:44

На 18 – 19 декември 2018г. учители от СПГ „Алеко Константинов” присъстваха на обучение в гр.Велико Търново по проект „Кариерна ракета: уважение, възможности, избор, знание, равенство и обучение”. Тема на обучението беше „Равен старт на момичетата и момчетата в професионалния живот”.

Целта на проекта е да повиши капацитета на учителите и възпитателите да включат темата за равенството между половете в цялата учебна програма и да го поставят в основата на гражданското образование.

Обучението се проведе в четири модула, в тях бяха разгледани концепцията на Европейския съюз за равнопоставеността на половете, стериотипите и тяхното влияние върху избора на образование и кариера и политики относно джендър равенството. Присъстващите се запознаха и с разработен по проекта наръчник с примерни уроци за това как може да бъде разгледана темата за равнопоставеността между половете в задължителните общообразователни предмети в училище.

В края на обучението педагозите бяха разпределени на работни групи по предметни области. Всяка група разработи и представи урок, в които демонстрира как темата за равнопоставеността и преодоляване на половите стериотипи може да бъде застъпена в учебното съдържание.

Г-жа Живка Маринова – директор на проект „Кариерна ракета” и г-жа Станимира Хаджимитова – обучител, връчиха на присъстващите сертификати за участие и материали, които да използват в работата си с учениците.

Галя Недялкова

инж. Ценка Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес14
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7338
mod_vvisit_counterТози месец13439
mod_vvisit_counterВсичко1750278
В момента има 214 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School