28.03.2024, 14:43 ч.


Клубове за свободното време Печат
Петък, 09 Ноември 2018 11:36

На 7 ноември 2018 в СПГ „Алеко Константинов“ стартираха занятията на клубовете по гримьорство и фризьорство. След направено в началото на учебната година анкетно проучване сред учениците за ангажираността им в свободното им от учебни занятия време, най-много желания бяха заявени за занимания по фризьорство и гримьорство.

Клуб „Фризьорство“ с ръководител Елена Димитрова е вече с традиции в гимназията. Оборудваният със съвременни уреди и модерни козметични продукти кабинет по фризьорство е посещаван с желание и амбиция от младите стилисти. Под наставничеството на утвърдилата се в професията Елена Димитрова – Лени, нашите ученици не само придобиват технически умения за направата на различни видове прически, но и развиват у себе си безпогрешен усет за красота, стил и естетика.

Идеята за създаването на клуб „Гримьорство дойде именно от тези ученици, които вече няколко години посещават занятията по фризьорство, защото гримът добавя последните щрихи и придава завършеност на изящната прическа. Ръководител на клуба е Соня Заранкова, която в новооборудвания в гимназията кабинет по гримьорство ще разкрие на участниците тайните на професионалния грим.

Галя Недялкова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School