03.07.2020, 01:54 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Наши ученици на състезание „Най-добър млад строител” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 15 Март 2011 16:36

 

 

Тереза Пенчева и ученици от ПГ по ЛПСНа 11 и 12 март 2011 година се проведе Регионален кръг на Национално състезание „Най-добър млад строител”, което се проведе в гр. Габрово. Домакините бяха подготвили работните места  и инструментите, с които се състезаваха учащите.  В него участваха и Георги, Цветомир, Милчо, Али, Йовчо и Илкай ученици от 11 и 12 клас на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство с ръководител инж. Тереза Пенчева.

 

 

теракот

В надпреварата се включиха и ученици от Професионални гимназии по строителство от Северозападна и Централна България  - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Габрово. Те се състезаваха в следните дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки”, „Зидария” и „Сухо строителство”.

 

Състезанието е организирано от Министерството на образованието, младежта и науката и строителните фирми „DEKO PROFESIONAL”, „YTONG”, „KNAUF”. Учениците демонстрираха знания и умения, придобити в часовете по теория и практика на специалността, но вложиха и много въображение, усет за цветово съчетание и точно спазване на норми и правила за изпълнение на строителни дейности.

 

Всички участници получиха награди от фирмите организатори.

 

Елза Божанова - учител по БЕЛ в ПГ по ЛПС

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес123
mod_vvisit_counterВчера1481
mod_vvisit_counterТази седмица6146
mod_vvisit_counterТози месец3165
mod_vvisit_counterВсичко1740004
В момента има 180 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School