12.07.2020, 22:08 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Учител на годината Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 23 Май 2018 13:43

На 22.05.2018г., в навечерието на един от най-светлите празници – Денят на славянската писменост се проведе традиционното за Община Свищов връчване на годишните награди за образование и култура. На празничното събитие присъстваха ръководството на Община Свищов, изявени деятели на културата, директори на училища, учители и ученици.

За втора поредна година учител от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ бе удостоен с престижната награда „Учител на годината“ в гимназиален етап. Тази година това е госпожа Лиляна Димитрова.

Педагогическият състав на СПГ „Алеко Константинов“ я номинира за наградата, защото тя е учител, който  проявява новаторство в работата си и използва иновативни и интерактивни методи на преподаване, с които мотивира учениците за учене и ги превръща в активни партньори в процеса на преподаване. Притежава много добра научна и методическа подготовка, непрекъснато се стреми да се усъвършенства и повишава квалификацията чрез участие в различни обучения, курсове и форуми.

В своята преподавателска дейност тя се стреми да подобри качеството на професионалната подготовка на учениците, което е видимо в резултатите, които те постигат. За целта следи новостите в областта на преподаваните от нея учебни предмети и се стреми да ги прилага в процеса на обучение.  Госпожа Димитрова е учител, за който добрата професионална подготовка на учениците е кауза.

Посредством своите личностни и професионални качества успява да мотивира възпитаниците на гимназията да участват в различни извънкласни дейности и състезания, да развиват своите интереси и да са активни участници в събитията, организирани на територията на нашата община. По този начин на учениците се дава възможност да станат по уверени в собствените си възможности, да заявят своята гражданска позиция и да демонстрират придобитите в процеса на обучение професионални качества и умения.

Със своята дейност г-жа Лиляна Димитрова утвърждава имиджа на гимназията и на професионалното образование.

Развълнувана от полученото признание тя благодари на отличилите я, на ръководството на гимназията, на своите колеги и не на  последно място на своите ученици, като сподели, че те са тези, които я мотивират да продължи напред с любов и отдаденост на професията.

Наградата „Учител на годината“ е заслужено признание за достойния й труд.

Галя Недялкова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1643
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10647
mod_vvisit_counterТози месец16748
mod_vvisit_counterВсичко1753587
В момента има 221 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School