12.07.2020, 10:19 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Изпратихме първия випуск на СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 16 Май 2018 09:45

На 15 май 2018г. изпратихме първия випуск зрелостници на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Водещи на събитието бяха Рени от 8а и Борислава от 11б. Тържеството започна с предаване на знамето на училището от 12 на 11 клас.

Инж. Веска Николова, директор на гимназията, поздрави дванадесетокласниците. Тя им припомни, че най-прекрасните години от живота на всеки човек са ученическите, а последните четири от тях те избраха да изживеят в учебно заведение с повече от половинвековна история. Пожела им много здраве, с воля и дух да отстояват себе си и своето щастие и разбира се успех на предстоящите зрелостни изпити.

За първи път бе учредена награда "Достоен Алековец" за активна извънкласна дейност и принос в утвърждаване авторитета на училището. Плакетът заслужено получи Мариел Йорданов от 12г клас. Той му бе връчен от директора на гимназията.

Тържеството продължи с номинации в различни категории, които изненадаха приятно зрелостниците. Сред категориите бяха „Айнщайн на випуска“, „Баш майстор на випуска“, „Спящата красавица“, „Търси се“ и др.

Другата изненада, която бе подготвена от учениците от 11б клас бе забавна сценка от ученическия живот на тема „В час по български език и литература“.

Бъдещите абитуриенти бяха поздравени от Мелек и Гергана, които изпяха песните „Учителко любима“ и „Един неразделен клас“, а Ердухан от 12а клас изпълни песента „Няма такава жена“, която бе специален поздрав, към всички почитатели на поп фолка. За доброто настроение се погрижиха и момичетата от групата за хип-хоп към Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856г.“ с хореограф Кибар Мустафова и художествен ръководител Надя Йорданова.

И тъй като не може празник без българско хоро, танцовият състав към СПГ „Алеко Константинов“, сформиран по проект „Твоят час“ с художествен ръководител Ели Иванова изпълниха китка от български хора.

И въпреки че всяка година през месец май училището изпраща по един випуск, всеки път този последен за него ден е винаги много вълнуващ и различен, защото той е границата между детството и зрелостта.

Елза Божанова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес791
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9795
mod_vvisit_counterТози месец15896
mod_vvisit_counterВсичко1752735
В момента има 284 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School