15.07.2020, 11:23 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Вкусовете на света от младите кулинари на Свищов Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 02 Април 2018 09:29

На 29.03.2018 г. ученици от Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов", обучаващи се по професия "Ресторантьор", участваха в проект на Институт Перспективи, целящ утвърждаване принципите на социалното предприемачество в сътрудничество с младежката работа.

Събитието уважиха свищовски граждани, които с присъствието си показаха желанието си да подкрепят младите хора в предизвикателствата и предприетите начинания.

Председателят на Институт Перспективи г-н Ахмед Куйтов поздрави присъстващите и разказа за инициативата това да е само началото на поредица от култи вечери, посветени на културни и кулинарни традиции от цял свят, в които да са ангажирани младежите на нашия град.

Инж. Веска Николова, Директор на СПГ "Алеко Константинов", също приветства гостите и сподели, че основна задача за нея и екипа й е отличната професионална подготовка на учениците, която да им даде възможност да се реализират успешно на пазара на труда в избраното от тях професионално направление.

Под звуците на горещата испанска музика младите ресторантьори посрещнаха присъстващите с чаша испанска сангрия. Те сякаш за да потвърдят думите на Директора на гимназията впечатлиха гостите не само с демонстрираните от тях умения в областта на испанското кулинарно изкуство, но и с доброто познаване на културните традиции на испанците, както и с начина на обслужване, който отговаря на истински професионалисти. С ведро настроение и усмивка те презентираха приготвените от тях традиционни ястия – паеля, тортиля, тапаси, гаспачо, иберийски месни деликатеси, ребра по мадридски, тарта де кесо, крем каталана и други – спецификата на технологията на приготвяне, които придобиха по време на лятната си практика във Валенсия през изминалата година.

Съвместната инициатива показа необходимостта от инициирането на подобни събития, които да мотивират младите хора да се развиват и осмислят свободното си време.

Галя Недялкова


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес781
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица4134
mod_vvisit_counterТози месец20991
mod_vvisit_counterВсичко1757830
В момента има 313 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School