12.07.2020, 05:18 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Достойно представяне на възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 13 Март 2018 11:07

На 09 и 10 март 2018 година в ПТГ „Васил Левски“ в гр. Горна Оряховица се проведе националният кръг на състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“, организирано от МОН, РУО – Велико Търново, Фондация „Милен Григоров“, ТУ - Габрово и ПТГ „Васил Левски“. 76 ученици от 37 професионални гимназии в страната взеха участие в мероприятието, което бе открито от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.

Нашето училище беше представено от учениците Мариел Йорданов и Николай Методиев, които се обучават по професия „Техник на транспортна техника“, специалност „Автотранспортна техника“ с ръководител инж. Зорница Минчева.

В началото на състезанието г-жа Михайлова приветства участниците и техните учители, като им пожела успех и постоянство при овладяване на професията. След това учениците бяха разпределени по зали и получиха изпитните материали. Те включваха тест от 40 въпроса по учебните предмети техническо чертане, техническа механика, материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии. Втората част от състезанието беше решаване на приложно-творческа задача, която съдържа детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

След проверката на работите и извършеното класиране зам.-министър Михайлова връчи наградите на най-добре представилите се ученици. В индивидуалното класиране призовото трето място зае нашият възпитаник  Мариел Йорданов. За постижението си той получи медал, награда от МОН и награди и грамоти от всички технически университети, представени на състезанието – ТУ – Габрово, ТУ – Русе, ТУ – Варна и ТУ – София, а също така парична награда, осигурена от Фондация „Милен Григоров“.   В отборното класиране нашите момчета заеха второ място, а купата бе връчена на техния ръководител г-жа Зорница Минчева.

След приключване на награждаването учениците и техният ръководител получиха поздравления от заместник-министъра г-жа Михайлова и началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.

Нека пожелаем много бъдещи успехи на учениците и припомним, че участието в състезанието и резултатите на най-добрите се признават за приемен изпит в ТУ в Габрово, София, Варна и Русе, както и в Минно-геоложки университет в София. Такъв вид състезания са един от форматите, благодарение на които бизнесът може да подбере добре подготвени кадри, учениците да намерят бърза професионална реализация, а техническите университети – свои бъдещи възпитаници.

Елена Николаева

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес342
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9346
mod_vvisit_counterТози месец15447
mod_vvisit_counterВсичко1752286
В момента има 226 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School