19.09.2020, 12:36 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Безопасен Интернет Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 20 Февруари 2018 13:32

На 19.02.2018 г. в СПГ „Алеко Константинов” се проведе родителска среща на тема „Децата в дигиталната ера и ролята на възрастните” във връзка с „Дните на медийната грамотност” (февруари – март 2018г.). На родителите бе представена презентация от инж. Пламен Енчев, преподавател в нашата гимназия. Бяха раздадени и помощни материали от Националния център за безопасен Интернет.

Родителите бяха запознати с основите на дигиталната грамотност, предполагаща поведение в мрежата, което щади подрастващите от негативни влияния.

Дигиталните технологии представляват едно най-значимите постижения на съвременните наука и техника, но като всяко нещо в нашия живот те също имат своите светли и тъмни страни. Полезно за подрастващите и техните родители е да знаят, че безопасността не се свежда само до използването на антивирусни програми, но и до поведението в мрежата като цяло. Не само компютърната система може да се повреди, но поради невнимание или нездраво любопитство на потребителя в мрежата могат да следват негативи за подрастващия.

Родителите трябва да бъдат наясно, че в семейството трябва активно да играят възпитателна и просветителска роля по отношение на децата си. Трудните житейски въпроси трябва да бъдат открито коментирани и разрешавани в семейна среда, за да не ги търсят в неподходяща виртуална среда.

При липса на достатъчно критично съзнание младите хора лесно могат да се окажат жертва на непознати и злонамерени лица в мрежата. Опасно е при формиране на мирогледа и психиката на младежа, когато под негативно влияние си изгражда нереалистични представи за хората, живота, света и себе си като личност.

На следващия ден на учениците бяха раздадени материали и им бяха прожектирани презентации по темата.

Константин Байрактаров

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес849
mod_vvisit_counterВчера1187
mod_vvisit_counterТази седмица8905
mod_vvisit_counterТози месец27212
mod_vvisit_counterВсичко1860119
В момента има 357 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School