08.07.2020, 05:07 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето”- 2018 година Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 02 Февруари 2018 09:10


На 31 януари 2018 година в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” – 2018 година.

Целите на състезанието са да се стимулира развитието на научно-техническата мисъл и популяризиране на машиностроителните професии; създаване на творчески контакт между учители и ученици от сродни професионални гимназии; развиване на сътрудничество между професионалнит гимназии и бизнеса.

Според регламента на състезанието, трябва да участват ученици от професионални гимназии, учещи по професии от област на образование „Техника”, професионални направления „Машиностроене, металообработване и металургия” и „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”. Нашите класирали се ученици: на първо място Мариел Йорданов от XII г клас и на второ място Николай Методиев от XI г клас се обучават по професия „Техник на транспортна техника”от професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”. Те се подготвят от инж. Зорница Минчева.

Националното състезание протича в два кръга – училищен и национален.

Заданията и за двата кръга се подготвят от комисия, ръководена от председателя на Фондация „Милен Григоров” – гр. Горна Оряховица, представител на ТУ – Габрово и учители от ПТГ „Васил Левски” – гр. Горна Оряховица.

Училищният кръг на състезанието се състои от две части: тест и приложно-творческа задача. Тестът е с 20 въпроса, оценяващи знания и умения от учебните предмети техническо чертане, техническа механика, материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии. В приложно-творческата задача трябва да се довърши чертеж на резбово съединение и детайлиране по зададен чертеж.

Класиралите се ученици получиха грамоти и пожелание за достойно представяне на националния кръг, който се провежда всяка година в гр. Горна Оряховица през месец март.

Националният кръг се организира се от Министерство на образованието и науката, РУО – Велико Търново, Фондация „Милен Григоров”, ТУ - Габрово и ПТГ „В. Левски” – гр. Горна Оряховица.

инж. Зорница Минчева


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес315
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2874
mod_vvisit_counterТози месец8975
mod_vvisit_counterВсичко1745814
В момента има 245 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School