12.07.2020, 21:20 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на Национално състезание по професии "Най-добър млад готвач" Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 01 Февруари 2018 12:10

На 31.01.2018г. учебната работилница по готварство за пореден път събра претендентите за титлата „Най-добър млад готвач” на СПГ „Алеко Константинов” – Свищов - училищен кръг на Национално състезание по професии.

Участваха ученици от професиите „Ресторантьор” и „Готвач”. Самуил Симеонов, Джем Хасанбашев, Звездомир Марков и Филиксия Иванова – ученици от ХІ клас и Ивелин Иванов – ученик от ХІІ клас. Задачата на участниците бе да приготвят едно и също ястие - "Пиле капрезе". Рецептата на ястието беше зададена на участниците непосредствено преди началото на самото състезание.

Работата на участниците и приготвените кулинарни изделия бяха оценявани от комисия в състав Лиляна Димитрова - председател и членове инж. Анета Владимирова и Ивелина Енчева. Състезателите се оценяваха по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, безопасност при работа със съдове и инвентар, ефективност при използване на ресурси и хранителни продукти, организация и техника на работа, прецизност на изпълнение, оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне, вкусови качества, работа в екип.

След обсъждане и дегустация комисията излъчи за победител – Филиксия Иванова, която ще представи гимназията на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 30 и 31 март 2018 година в гр. Русе.

Пожелаваме на победителя успех и достойно представяне на Регионалния кръг на състезанието.

Лиляна Димитрова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1583
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10587
mod_vvisit_counterТози месец16688
mod_vvisit_counterВсичко1753526
В момента има 225 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School