09.08.2020, 05:48 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на национално състезание по приложна електроника Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 22 Януари 2018 14:12

На 19.01.2018 год. в СПГ „А. Константинов“ се проведе училищен кръг от националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. Организатор на състезанието е МОН в партньорство с фирма „Елимекс”.

Състезанието се провежда ежегодно в три конкурсни кръга – училищен, регионален и национален кръг в две възрастови групи: първа - ученици от ІХ – Х клас и втора - ученици от ХІ – ХІІ клас. Целта му е да се мотивират учениците за професионална реализация по изучаванaта професия „Техник на електронна техника”, да се поставят учениците в конкурентна среда, което да стимулира усвояването и използването на придобитите знания и умения в учебния процес и развитието им в областта на електрониката, да се осигури реализация на учениците чрез включването им в състезателни прояви и да се създадат условия за осъществяване на творчески контакти между ученици и учители от сродни училища.

В училищния кръг участваха ученици, обучаващи се по професията „Техник на електронна техника”, втора възрастова група. Той се проведе в две части – теоретична, последвана от изпълнение на практическа задача.

Всички състезатели участваха в първата теоретична част – решаване на тест. След оценяването на конкурсните работи до втората практическа част на училищния кръг бяха допуснати ученици, класирани на първите 6 места.

Изпълнението на практическата задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема, даде възможност на учениците да покажат своите знания и професионални умения и да проявят бързина, съобразителност и креативност. След приключване на двете части на състезанието и обобщаване на резултатите се извърши и окончателното класиране на учениците. Първото място зае Борислав Чуканов, второто място бе за Стилиян Савов, а трети стана Росен Иванов и тримата от XII г клас.

Класираните на първите две места ученици сформираха отбор, който след обобщаване на точките и извършване на окончателното класиране да бъде допуснат до регионален кръг на състезанието. В него участват първите шест отбора от съответния регион, натрупали най-висок брой точки от училищните кръгове.

Всички участници получиха грамоти и награди от фирмата – партньор „Елимекс”.

инж. Пламен Енчев

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес435
mod_vvisit_counterВчера1850
mod_vvisit_counterТази седмица13987
mod_vvisit_counterТози месец15852
mod_vvisit_counterВсичко1804831
В момента има 296 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School