15.07.2020, 02:40 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Първи патронен празник Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 14 Януари 2018 17:01

На 12 януари 2018г. СПГ „Алеко Константинов“ тържествено отбеляза своя първи патронен празник. Той се проведе във физкултурния салон на училището, който макар и за ден бе загубил основното си предназначение и бе събрал всички, които бяха дошли да почетат това важно събитие. Красиви разноцветни хартиени цветя украсяваха стените на салона.

Тържеството започна под звуците на химна на Република България и с внасяне на знамето на гимназията. Да споделят с нас емоциите на първия патронен празник гости бяха: г-жа Ася Михайлова от ЦОП, г-жа Емилия Петкова от СУ „Николай Катранов“, г-жа Румяна Иванова - директор на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, г-жа Десислава Димитрова от ОУ „Филип Сакелариевич“, г-н Красимир Кирилов - представител на „Кирилов Комерс“, г-н Пламен Рафаилов - член на Обществения съвет към СПГ „Алеко Константинов“ и г-н Илиян Илиев - фирма „Паркети Илиев“.

По традиция директорът на гимназията инж. Веска Николова поздрави всички, които са уважили с присъствието си тържеството. В словото си тя подчерта, че празникът на едно училище е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.

Водещите Франческа и Рени разказаха за живота на патрона на училището ни писателя и публициста Алеко Константинов. Организаторите на празника бяха подготвили и кратък видеоматериал, чрез който бе представена изповедта на Алеко, направена пред друг наши съгражданин литературния критик Иван Шишманов.

По повод празника на училището през седмицата се проведоха различни мероприятия, посветени на патрона ни - състезания по професии, вътрешноучилищен турнир по тенис на маса, представителни изяви на клубове по проект „Твоят час“ – „Кулинарно пътешествие“ с ръководител г-жа Ивелина Енчева и „Карвинг и декорация“ с ръководител г-жа Лиляна Димитрова. Заелите първи места бяха наградени от инж. Веска Николова - директор на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“.

Празникът приключи с много танцови изпълнения. Първото от тях бе първата представителна изява на клуб по танци „Щастливеца“ по проект „Твоят час“ с художествен ръководител и хореограф Елка Иванова.

Второто изпълнение смени ритмите с един танц, чиято родина е отвъд Океана. Той бе изпълнен от момичетата от групата за Хип-хоп към Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856г.“ с ръководител Надя Йорданова и хореограф Кибар Мустафова.

Да ни поздравят за празника бяха дошли и талантливите изпълнители от Арт клуб „Творецът“ с художествен ръководител г-н Явор Узунов, които се представиха с два танца „Копаница“ и „Северняшки танц“.

И още едно изпълнение накара зрителите да усетят магията на българската народна музика - момичетата и момчетата от танцова формация „Радостина“ с художествен ръководител и хореограф Елка Иванова.

След като се насладиха на прекрасните изпълнения на танцьорите, гости, учители, ученици и служители разгледаха изложба на тема „Моите кулинарни творения“ от участниците в клуб „Кулинарна академия“ по проект „Твоят час“ с ръководител инж. Анета Владимирова. Това за тях бе и първата представителната изява.

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2090.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес188
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3541
mod_vvisit_counterТози месец20398
mod_vvisit_counterВсичко1757237
В момента има 196 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School