15.07.2020, 03:01 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Моето първо работнo място Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 28 Ноември 2017 11:06

Тази тема събра учители от област Велико Търново в старопрестолния град на 25 ноември 2017г. В обучението участваха и учители от СПГ „Алеко Константинов“ – Анета Владимирова, Лиляна Димитрова и Елза Божанова. Лектор бе г-жа Иванина Янкова - областен координатор на КНСБ - Велико Търново. Организатори на това събитие бяха МОН, СБУ и КНСБ. Целта на обучението бе младите хора, които завършват училище да бъдат запознати с основните документи и права при постъпване на работа. „Искам да постъпя на работа“, „Започвам работа“, „Защита от рискове на работното място и в живота“, „Възнаграждението за моя труд“, „Работно време, почивки и отпуски“ бяха сред коментирани теми. Препоръките на г-жа Янкова към младежите бяха, че трябва да знаят както правата си, така и задълженията си и много внимателно да прочетат трудовия си договор преди да го подпишат.

Ползите от това обучение обаче са, както за учениците, така и за учителите, защото познаването на Кодекса на труда е нашата защита на работното място.

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес210
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3563
mod_vvisit_counterТози месец20420
mod_vvisit_counterВсичко1757259
В момента има 187 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School