12.07.2020, 10:24 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Национални ученически състезания в СА „Д. А. Ценов” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 27 Ноември 2017 14:25

На 17 и 24 ноември в Стопанска академия „Д.А.Ценов” – Свищов се проведоха Национални ученически състезания по икономически дисциплини. Ежегодно в тях се състезават ученици от средните училища от цяла България. Учениците от нашата гимназия премериха своите знания и умения в направленията „Управление на проекти”, „Аграрна икономика” и „Международни икономически отношения”. Всяко направление бе подготвило специфичен икономически казус за своите участници.

Участниците в направлението „Управление на проекти” трябваше да разработят проектно предложение в областта на младежкото развитие. Екипите трябваше да дефинират проблем в рамките на избраната тематична област, да формулират цел и да определят целевите групи на проектното предложение, да посочат дейностите, с извършването на които ще се постигнат целите на проекта, както и да представят очакваните резултати от изпълнението на заложените в проекта дейности.

Пред участниците в направлението „Аграрна икономика” бе поставен казус, свързан с възможностите за реализация на уникален местен продукт от фамилно земеделско стопанство. На база синтезирана информация трябваше да се мотивира избора на пазар за реализация на продукта.

Интересна бе и задачата в направление „Международни икономически отношения”. Учениците трябваше да решават предварително разработен казус със заглавие „Управленски решения в международния бизнес“. Задачата им бе да извършат анализ на представената информация, на база на който да изведат аргументирано предложение за решение на казуса – избор на подход за навлизане в чуждестранен пазар при определени условия.

Учениците от нашата гимназия бяха в екипите, чиито идеи бяха оценени на второ и трето място. Удовлетворени от победата и добрите резултати всички участници бяха наградени с грамоти и сертификати за участие, а нашите възпитаници показаха, че са добри не само в професиите, по които се обучават, но и в икономическите дисциплини.

Лиляна Димитрова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес797
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9801
mod_vvisit_counterТози месец15902
mod_vvisit_counterВсичко1752741
В момента има 292 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School