11.07.2020, 08:41 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Европейска седмица на професионалните умения Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 27 Ноември 2017 12:06

На 22.11.2017 в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе работна среща на тема „Европейската седмица на професионалните умения”. Тя беше организирана цел утвърждаване значението на професионалното образование и обучение, както и неговата роля на пазара на труда, иновациите и конкурентноспособността. Гости на срещата бяха г-н Росен Маринов – Директор на Дирекция „Култура и културно наследство” в Община Свищов, г-жа Таня Александрова – Главен експерт Дирекция „Бюро по труда”- Свищов, представители на местния бизнес и учители от нашето училище преподаващи предмети от професионална подготовка на учениците.

Работната среща се проведе по предварително изготвена програма. Директорът на гимназията г-жа Веска Николова представи презентация с цел запознаване на работодаделите с дуалната форма на обучение на ученици – учене чрез работа. При това обучение, ролята на бизнеса е много голяма, защото трябва да осигури работните места за провеждането практиките и обучението. Бизнесът трябва да участва и в изработването на учебните планове и програми, с определянето на специфични знания и умения, които учениците трябва  придобият в процеса на обучение.

Госпожа Таня Александрова запозна работодателите с желанието на Дирекция „Бюро по труда” - Свищов да организира обучение на възрастни по дуалната система. Тя обясни и условията за кандидатстване за такова обучение.

Темата „Необходимост от квалифицирани кадри за нуждите на бизнеса и икономическото развитие на общината” провокира голям интерес. Бяха изразени мнения от работодателите, както и от преподаватели.

На събитието беше представена презентация, чрез която гостите се запознаха с професиите, по които се обучават учениците в нашето училище. Госпожа Николова обяви предложението на учителите от Методичното обединение по професионална подготовка за професиите по които ще се приемат ученици за обучение през новата 2018-2019 учебна година.

Разгледаните теми повдигнаха много въпроси и коментари, и събитието приключи с оживена дискусия.

Чрез това събитие се отбеляза Европейската седмица на професионалните умения.

инж. Зорница Минчева

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес556
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7880
mod_vvisit_counterТози месец13981
mod_vvisit_counterВсичко1750820
В момента има 230 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School