08.07.2020, 05:23 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Обучение на педагозите от СПГ Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 22 Ноември 2017 10:07

Повишаването на квалификацията на педагогическите специалисти е гаранция за качеството на съвременното образование. Да бъдеш креативен и иновативен, да умееш да работиш в мултикултурна среда и да разчупиш стереотипите е предизвикателство пред всеки български учител. Участието на всеки педагог в различни обучения, семинари и форуми му помага да следи и прилага иновативни методи в поднасянето на учебния материал. Затова, ние, учителите от СПГ „Алеко Константинов“ участвахме в обучение на тема: „Увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда“. Този път обаче решихме да разчупим досегашния си стереотип и да проведем квалификацията си в столицата на северната ни съседка Румъния, въпреки че Букурещ ни посрещна мрачен и дъждовен. Лектор бе г-жа Ивелина Механджиева.

Начинът, по който бе избрала да представи избраната от нас тема бе като използва различни казуси. За разрешаването им учителите бяхме разделени на 6 екипа. Търсихме и предлагахме решения на реални училищни ситуации, споделяхме натрупания опит, рисувахме и … така времето мина неусетно.

Обучението завърши с изпитен тест, на който всички се справихме без затруднения.

И разбира се отделихме време, за да разгледаме някои от историческите забележителности на Букурещ – „Музей на селото“, Двореца на бившия комунистически лидер Николае Чаушеску и Патриаршията. За историята на Румъния ни разказа нашия гид Роман Гиргинчев.

Първото ни посещение бе в „Музей на селото“, който представяше интересен ансамбъл от жилища от всяка област на страната. Този комплекс говори за уважението, което са имали румънците в миналото към селото и неговите жители. От простичкия и обикновен живот на селяните попаднахме в един съвсем друг свят, разглеждайки двореца на Николае Чаушеску. Той удивлява всеки с размерите си и мегаломанията на комунистическия лидер.

Обиколката ни из Букурещ приключи с посещение на Патриаршията, където се намират мощите на българския светец Димитър Басарбовски.

В края на двудневното ни пребиваване в Румъния, уморени, но събрали различни впечатления и незабравими спомени от Букурещ - градът с многото лица отпътувахме обратно към Свищов.

Елза Божанова


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес335
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2894
mod_vvisit_counterТози месец8995
mod_vvisit_counterВсичко1745833
В момента има 263 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School