14.07.2020, 09:44 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Международен ден на готвача Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 23 Октомври 2017 07:47

На 21 октомври 2017 година във Велико Търново Българската Асоциация на Професионалните Готвачи организира Национална среща шествие на готвачите от цяла България.

Всяка година на тази дата, членовете на Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS), както и членовете и приятели на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи празнуват Международния ден на готвача. На този ден готвачи и колеги от цял свят честват своята професия в дух на добра воля и приятелство помежду си.

В мероприятията, свързани с празника се включиха и ученици от нашата гимназия, които се обучават по професии „Готвач” и „Ресторантьор”, съответно от 12 и 11 клас. Празникът започна с молебен за здраве в Катедрален храм „Рождество Богородично” и продължи с тържествено национално шествие в центъра на Велико Търново, съпроводени от военния духов оркестър, на което присъстваха официални гости от Велико Търново, партньори, готвачи, ученици и колеги от цялата страна.

Нашите ученици се запознаха и разговаряха с едни от най-добрите шеф-готвачи в България – шеф Юри Велев – Главен готвач на МЕТРО Академия, шеф Андрей Стоилов - председател на БАПГ, шеф Радослав Машков, шеф Петър Николов, шеф Йонко Дяков, шеф Елена Малчева и много други.

Те споделиха с тях своите мечти да станат добри в готварската професия, а шефовете казаха, че с удоволствие ще ги очакават в редиците на професионалните готвачи.

Лиляна Димитрова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес753
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2371
mod_vvisit_counterТози месец19228
mod_vvisit_counterВсичко1756067
В момента има 227 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School