12.07.2020, 08:32 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Предизвикателствата пред съвременния учител Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 05 Декември 2010 19:34

Обучение в ПГ по ЛПСКои са причините за липса на мотивация за учене?  Каква методика е най-подходяща за създаване на мотивация за учене? С каква нагласа учениците се записват в професионалните училища?

На тези и други  актуални въпроси търсиха отговор участниците в квалификационния курс, който се проведе на 20 и 21 ноември 2010г.

Организатор е Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр. Свищов.

Темата на квалификацията, която е част от „Програма за Кариерно развитие на учителите от Професионалните гимназии”, бе „Усъвършенстване на практическите компетентности на учителя за осъществяване на съвременен образователно-възпитателен процес”.

Ръководител на двудневния курс бе ст.ас. инж. Фани Тодорова от СУ „Св. Климент Охридски”, Департамент за информация и усъвършенстване на учители.

 

Обучение в ПГ по ЛПСВ програмата участваха 13 учители по професионална подготовка от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и 7 от Професионална гимназия „Проф.д-р Асен Златаров”. Организаторът любезно предостави богатата си материална база за провеждане на занятията.

Участниците бяха разделени на пет екипа и всеки от тях работеше по определен казус, зададен от г-жа Тодорова, след което участниците съобщаваха и коментираха резултатите от работата на групата.

Акцентът беше поставен върху груповата организация на обучението в професионалната подготовка на учениците.

За самото обучение ръководителят на курса сподели, че в него ще се намерят практически предложения за това как учениците да  активизират ученето си и развиват умения за работа в екип и група.

Елза Божанова

 




Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес671
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9675
mod_vvisit_counterТози месец15776
mod_vvisit_counterВсичко1752615
В момента има 513 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School