15.07.2020, 01:46 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Откриване на учебната година в СПГ „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 18 Септември 2017 08:00

Прекрачваме прага на Свищовска професионална гимназия “Алеко Константинов“ заредени с позитивни емоции. Тук децата ще учат освен математика, история, география, но ще вземат пример от личността на писателя, известен със свободата на духа и нравствена воля.

Събитието започна с химна на Република България, което допринесе за празнично настроение. Директорът на СПГ „Алеко Константинов“ инж. Веска Николова пожела на възпитаниците на гимназията да не спира желанието им за полет, за да имат сила крилете им, защото до тях ще бъдат учители и родители. Учениците Франческа Иванова от XII „б“ клас и Ебру Александрова от VIII „б“ клас акцентуваха на личността на Щастливеца и нравствените послания, които той ни завеща. Със своя живот и дело той ни учи: „Ти може да не си поет, но трябва гражданин да бъдеш!”.

На празника присъстваха г-н Игнат Ангелов - председател на Регионален съюз на земеделските кооперации „Дунав 2000“, доц. д-р Румен Ерусалимов от СА „Д.А. Ценов“, г-жа Антоанета Йорданова от Център за обществена подкрепа в гр. Свищов, служители и родители. Поздравителните адреси допринесоха за тържественост на събитието.

Голямо внимание бе отделено на народните танци, с които изненадаха гостите като отлични изпълнители Любомира Любенова и Ивелин Илиев от XII „б“ клас.

Нека младите хора да помнят и ценят заветите на Щастливеца!

Веселина Владимирова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес127
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3480
mod_vvisit_counterТози месец20337
mod_vvisit_counterВсичко1757176
В момента има 295 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School