Здравейте! Днес е 26.05.2017, часът е 15:52

ПГЛПС
Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Банер
Честване на 24 май Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 25 Май 2017 09:39

На 24 май 2017г. се проведе празнично общоградско шествие, организирано от Община Свищов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието се включиха всички учебни заведения на територията на Общината.

Шествието премина по маршрута от площад Свобода до площад Алеко, където се проведе празничен концерт. Тържествени слова изнесоха кметът на Общината - г-н Генчо Генчев и ректорът на СА „Дмитър А. Ценов” - доц. д-р Иван Марчевски.

Бяха наградени изявени ученици от всички училища. Кметът поздрави номинираните ученици, на които връчи почетни грамоти и подаръци от Отдел „Образование” към Общината.

С награди в категория „Професионално образование” бяха отличени следните наши възпитаници – Ивелин Иванов, Звезделина Иванова и Мариел Йорданов, а отборно за достойно представяне на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - Мариел Йорданов, Светослав Дончев, Павлин Петров и Христо Христов. С постигнатите си отлични резултати те достойно представят нашата гимназия.

На този празничен ден отдаваме почит към делото на светите братя Кирил и Методий и пожелаваме пламъкът на просвещението и науката да продължава да гори в душите и сърцата на всички родолюбиви българи!

Константин Байрактаров

 
Учител на годината гимназиален етап за община Свищов Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 25 Май 2017 08:53

В навечерието на 24 май, в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведе церемонията по връчване на Годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Гости на събитието бяха: Генчо Генчев - кмет на Община Свищов, Анелия Димитрова – заместник-кмет, Румяна Кузева - началник „Отдел образование”, Кристиян Кирилов - председател на Общинския съвет  и Любомира Петрова – секретар на Общината. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов бе основният организатор и водещ на събитието, което силно развълнува присъстващите. Носителите на тазгодишните награди бяха представени с кратки филмчета от свои приятели, колеги, ученици и съграждани.

Номинираната от Педагогическия съвет на ПГ по ЛПС – Свищов, инж. Зорница Минчева бе избрана за носител на престижната награда за „Учител на годината – гимназиален етап” на Община Свищов за учебната 2016/2017 година. Тя получи плакет, грамота, юбилейна значка и книга от г-н Генчо Генчев.

Лиляна Димитрова

 
Трето място на международния фестивал "Чарът на танца" Печат
Написано от Administrator   
Вторник, 23 Май 2017 11:04

Учениците от клуб “Танцувай с нас“ към Професионална гимназия по лека промишленост и строителство с художествен ръководител г-жа Ели Иванова за трета поредна година участваха в традиционно провеждащия се през месец май в град Александрия, Румъния фолклорен фестивал. За организатори и участници основна задача и цел на фестивала е опазването и съхраняването на автентичното фолклорно танцово изкуство.

Танцьорите и техните ръководители дефилираха от лицея „Александър Куза” до Дома на културата, където се проведе тържественото откриване. Шествието на цветното множество създаде позитивно настроение сред жителите и гостите на града.

Събитието бе открито от Chiar Florica – председател на конкурса, Eugen Delcea – директор на лицей „Александър Куза” и Augustin Ioan – заместник-кмет на гр.Александрия. Приветствие поднесе Iuliana Carnaru - съветник и официален говорител на Кметство Александрия. Участниците от всички танцови състави поздравиха присъстващите с кръшно влашко хоро, което даде старт на конкурса.

Сцената на Александрийския университет от 21 до 22 май се превърна в арена на танцовата надпревара. Участие в нея взеха над двеста представители от България и страната домакин. Конкурсът стартира с презентиране на традиционни за фолклорните области на участниците народни носии и продължи с танци, представени в четири категории: танци изпълнявани от момичета (момчета), традиционен народен танц – смесен състав, модерни и мажоретни танци. Момичетата и момчетата от ПГЛПС представиха шопски танц в категория „Традиционен фолклорен танц“ – смесен състав. С изпълнението си нашите ученици внесоха много настроение и повдигнаха духа на публиката, с което напълно заслужено заеха почетното трето място. Всеотдайността на нашите танцьори при изпълнението им бе доказателство за положения от тях труд.

Ценка Петкова
 
ПГЛПС - изборът е във вашите ръце! Прием 2017-2018 учебна година Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 22 Май 2017 09:03


Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов

ОБЯВЯВА  

прием за учебна 2017 - 2018 година


 
Втора представителна изява на клуб „Фризьорство“ Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 17 Май 2017 16:30

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Втората представителна изява на клуб “Фризьорство”, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител г-жа Елена Димитрова, се проведе на 17.05.2017г.

Клубът е създаден през месец ноември 2016г. В училището има оборудван кабинет с необходимите инструменти и уреди. По време на обучението учениците се запознаха с всички тънкости на фризьорството. Упражняваха се да изработват дамски и мъжки подстрижки, както и да правят ежедневни и празнични прически.

Много хора си мислят, че това е типична женска професия, но в последно време на международната сцена се налагат и много мъжки имена. Нашата Професионална гимназия не е изключение и в клуба има и мъжко присъствие. Професията на фризьора никак не е лесна, необходими са много труд, постоянство, умения и практика.

В процеса на работата момчетата и момичетата от клуба показаха усърдие и ентусиазъм. На тази представителна изява видяхме прекрасни резултати от наученото и усвоеното по време на занятията. Представени бяха абитуриентските и официални прически, демонстриращи наученото през тази година.

Гости на изявата бяха г-жа Станка Койнова – заместник директор, учители, служители и ученици от гимназията. Г-жа Койнова поздрави членовете на клуба за демонстрираното от тях и им пожела нови по-нататъшни успехи.

Грамоти за активно участие в работата на клуб „Фризьорство” връчи ръководителят на клуба г-жа Елена Димитрова на най-изявените му членове – Галя, Ебру, Левент, Сибел, Хюрай, Тасим, Гюлчерай, Денислав и Глория. Към грамотите за изненада на наградените ученици бяха приложени и стилизиращи козметични продукти.

Изявата приключи с изненадваща томбула за всички присъстващи на събитието. Петима от гостите си тръгнаха с валчери за безплатна подстрижка.

Изявата беше отразена от кабелна телевизия "Видеосат" и от ученици от клуб "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Ценка Петкова

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 135
Банер
Банер

Важни новини

Испански опит

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2016-1-BG01-KA102-023470 „Испанският опит в кулинарното изкуство” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:
 www.facebook.com/
mobilecook2016

Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

ПГЛПС във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2017-2018 в ПГ по ЛПС професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес193
mod_vvisit_counterВчера242
mod_vvisit_counterТази седмица1676
mod_vvisit_counterТози месец11750
mod_vvisit_counterВсичко590440
В момента има 99 посетителя в сайта

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство * Vocational School of Light Industry and Construction