14.07.2020, 08:30 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

ПРОЕКТ "Ученически практики" в ПГЛПС Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 07 Юни 2013 21:03

head


ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Този  проект има за цел да подобри качеството на професионалното обучение и образование и улесняване на достъпа до практическо обучение на системата на ПОО в национален мащаб.

Учениците от ПГ по лека промишленост и строителство избраха да проведат своите практики в "Люви" - ООД - за професия "Оператор в производството на облекло", "Устрем" ООД - за професия "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации" и за професия "Готвач" - "Лориен 2008" ЕООД, ВК "Брадърс" ООД, "Си Би Си 90" ЕООД и ЕТ "Стефан Събков".  

На учениците бяха предоставени повече и по-добри възможности за практика в реална работна среда. С тази програма се повиши възможността за по-активно включване на бизнеса при разработването на програми за практическо обучение по професии. ПГ по лека промишленост и строителство се възползва от тази програма, с която се подобри връзката между резултатите от професионалното образование (ПОО) и обучение и потребностите на променящия се пазар на труда.   Резултатът от тази програма е улесняване прехода от училище към пазара на труда или висшето образование, чрез повишаване качеството на ПОО.

За да намерят учениците, които да обучат в реална работна среда в своите фирми/организации, работодателите публикуваха обявите си в системата. Училището посочи професиите, по които учениците могат да провеждат ученически практики. Учениците кандидатстваха за фирмите, регистрирали се в системата за професията, по която се обучават в нашата гимназия.

За повече информация посетете сайта на проекта: http://praktiki.mon.bg/upraktiki/?m=1


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес671
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2289
mod_vvisit_counterТози месец19146
mod_vvisit_counterВсичко1755985
В момента има 438 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School