12.07.2020, 02:16 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Подготвяме се за матура Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 22 Юни 2017 19:21

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Това бе темата на представителната изява на групата по обучителни трудности по Български език и литература в XI клас. Тя се проведе в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр.Свищов на 22.06.2017г. Групата е създадена по проект „Твоят час“ и започва работата си през месец ноември 2016г. По време на заниманията си учениците препрочитаха текстовете, изучавани в часовете по литература и коментираха темите, героите и посланията им. Решаваха и тестове, чрез които упражняваха прилагането на книжовните норми в българския език.

На събитието присъстваха ученици, учители и служители на гимназията.

Участниците бяха подготвили презентация, която да представи авторите и произведенията, изучавани в XI клас, върху които са работили.

Водещи бяха Ердухан Александров и Кристиян Петев. С любопитни факти за поетите и писателите и занимателни въпроси към гостите завърши представянето на учениците.

Подготовката им за матура ще продължи и през следващата година и ако отново положат нужното старание и постоянство ще се справят успешно на предстоящата матура по БЕЛ.

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School