04.07.2020, 12:50 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Големите събития на XX век Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 21 Юни 2017 16:55

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 20 юни 2017г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр.Свищов се проведе представителната изява на групата по обучителни трудности по „История и цивилизация“ за X клас по проект „Твоят час“.

Участниците стартираха работата си по този проект през ноември 2016г. Целта на занятията е да подпомогне учениците при усвояване на знания и умения по История и цивилизация.

На изявата те показаха какво са научили като подготвиха и представиха презентацията си на тема „Големите събития на XXвек“. Чрез нея разказаха за двете световни войни и последиците от тях за Европа и света. Освен обаче историческите факти учениците бяха включили и любопитни и малко известни факти за събитията и исторически личности, участвали в тях, които са намерили, докато събирали материали за презентацията. Водещ на изявата бе Хюрай Чолакоолу.

На събитието присъстваха ученици, учители и служители на гимназията. Посланието на изявата може да бъде обобщено чрез една мисъл на английския философ Уилям Хазлит „Тези, които са във война с другите, не са в мир със себе си.“

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School