20.09.2020, 22:24 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Втора представителна изява на клуб „Фризьорство“ Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 17 Май 2017 16:30

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Втората представителна изява на клуб “Фризьорство”, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител г-жа Елена Димитрова, се проведе на 17.05.2017г.

Клубът е създаден през месец ноември 2016г. В училището има оборудван кабинет с необходимите инструменти и уреди. По време на обучението учениците се запознаха с всички тънкости на фризьорството. Упражняваха се да изработват дамски и мъжки подстрижки, както и да правят ежедневни и празнични прически.

Много хора си мислят, че това е типична женска професия, но в последно време на международната сцена се налагат и много мъжки имена. Нашата Професионална гимназия не е изключение и в клуба има и мъжко присъствие. Професията на фризьора никак не е лесна, необходими са много труд, постоянство, умения и практика.

В процеса на работата момчетата и момичетата от клуба показаха усърдие и ентусиазъм. На тази представителна изява видяхме прекрасни резултати от наученото и усвоеното по време на занятията. Представени бяха абитуриентските и официални прически, демонстриращи наученото през тази година.

Гости на изявата бяха г-жа Станка Койнова – заместник директор, учители, служители и ученици от гимназията. Г-жа Койнова поздрави членовете на клуба за демонстрираното от тях и им пожела нови по-нататъшни успехи.

Грамоти за активно участие в работата на клуб „Фризьорство” връчи ръководителят на клуба г-жа Елена Димитрова на най-изявените му членове – Галя, Ебру, Левент, Сибел, Хюрай, Тасим, Гюлчерай, Денислав и Глория. Към грамотите за изненада на наградените ученици бяха приложени и стилизиращи козметични продукти.

Изявата приключи с изненадваща томбула за всички присъстващи на събитието. Петима от гостите си тръгнаха с валчери за безплатна подстрижка.

Изявата беше отразена от кабелна телевизия "Видеосат" и от ученици от клуб "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Ценка Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School