28.10.2021, 05:01 ч.


Банер
„Ммм - китайска кухня, ммм – неустоимо вкусно!” Печат
Четвъртък, 04 Май 2017 20:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


„На гости в приказен Китай” – в красивата и далечна азиатска страна вкусово ни пренесоха участниците в едноименния клуб от нашата гимназия.

На 3 май се проведе втората представителна изява на клуба, който е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Специален гост на изявата бе госпожа Боянка Димитрова - Старши експерт по обществени науки,  гражданско образование и религия  от РУО – Велико Търново.

Китайската кухня е една от най-старите в света. Тя също е и една от най-популярните в Азия. Датира от няколко хиляди години, започвайки от времето на първите императори. Каквото слагаме в чинията, се смята, че след това влияе на здравето и благополучието, яснотата на ума и хармонията на духа. И това продължава до наши дни.

Непозната за нас, но завладавяща със своя вкус, китайската кухня е здравословна и природосъобразна. Участниците в клуба бяха приготвили за своите гости китайска салата със зеле, боб и царевица, чеснови зеленчуци по китайски, ча ен ман /яйца по китайски/, китайски питки, киноа със зеленчуци и яйца, пиле със зеленчуци по китайски, уонтон с пиле, панирано пиле в нишесте, китайски сладкиш.

Изненада за всички присъстващи бе красивата и вкусна торта „Твоят час”.

Изявата беше отразена от местната кабелна телевизия „Нове ТВ“.

Лиляна Димитрова

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School