14.07.2020, 09:46 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

„Ммм - китайска кухня, ммм – неустоимо вкусно!” Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 04 Май 2017 20:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


„На гости в приказен Китай” – в красивата и далечна азиатска страна вкусово ни пренесоха участниците в едноименния клуб от нашата гимназия.

На 3 май се проведе втората представителна изява на клуба, който е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Специален гост на изявата бе госпожа Боянка Димитрова - Старши експерт по обществени науки,  гражданско образование и религия  от РУО – Велико Търново.

Китайската кухня е една от най-старите в света. Тя също е и една от най-популярните в Азия. Датира от няколко хиляди години, започвайки от времето на първите императори. Каквото слагаме в чинията, се смята, че след това влияе на здравето и благополучието, яснотата на ума и хармонията на духа. И това продължава до наши дни.

Непозната за нас, но завладавяща със своя вкус, китайската кухня е здравословна и природосъобразна. Участниците в клуба бяха приготвили за своите гости китайска салата със зеле, боб и царевица, чеснови зеленчуци по китайски, ча ен ман /яйца по китайски/, китайски питки, киноа със зеленчуци и яйца, пиле със зеленчуци по китайски, уонтон с пиле, панирано пиле в нишесте, китайски сладкиш.

Изненада за всички присъстващи бе красивата и вкусна торта „Твоят час”.

Изявата беше отразена от местната кабелна телевизия „Нове ТВ“.

Лиляна Димитрова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School