20.06.2021, 06:47 ч.


Банер
На гости в приказен Китай Печат
Сряда, 01 Март 2017 12:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Китайската кухня от векове се смята за една от най-богатите и разнообразни кухни и наследства в света. В тайните на китайското кулинарно изкуство ни пренесоха участниците в клуб „На гости в приказен Китай - китайска кухня” на своята първа представителна изява. За своите гости те бяха приготвили традиционнни китайски предястия, основи ястия и десерти.

Кулминацията на изявата бе специалният гост на младите кулинари – шеф Павлин Илиев главен готвач на „Calgary Bar&Food” – Свищов. Пред притихналата публика от ученици, учители, служители и родители той показа някои от тайните на азиатските кухни. Шеф Илиев представи японскато кулинарно чудо - суши. Той направи демонстрация какви са основните съставки на сушито, техниката на приготвянето му и представи различини презентации, в зависимост от вложените продукти. Натрупали първоначални впечатления и емоции от видяното младите ни таланти изявиха желание да се пробват да направят суши. Опитите им като за първи път бяха успешни и те бяха похвалени от своя ментор – шеф Илиев. С обещание за бъдещи съвместни изяви участниците от клуба изпратиха своя гост и му благодариха за приятните емоции и преживявания, които им донесе неговото гостуване.

Клуб „На гости в приказен Китай - китайска кухня” е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Изявата беше отразена от местната кабелна телевизия „Нове ТВ“.

Лиляна Димитрова

ръководител на клуба

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School