12.07.2020, 09:01 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 17 Януари 2017 10:26

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 16.01.2017 год. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе  училищен кръг от националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. Организатор на състезанието е МОН в партньорство с фирма „Елимекс”. Това бе и първата представителна изява на клуб „Приложна електроника“, сформиран по проект „Твоят час” на МОН, по който работи през тази учебна година гимназията. Ръководител на клуба е инж. Пламен Енчев - старши учител по практическо обучение в училището.

Състезанието се провежда ежегодно. Целта му е да се мотивират учениците за професионална реализация  по изучаванaта професия  „Техник на електронна техника”, да се поставят в конкурентна среда чрез включването им в състезателни прояви и да се създадат условия за осъществяване на творчески контакти между ученици и учители от сродни училища.

Училищният кръг  се проведе по регламент в две части – теоретична и практическа. Първите шест показали най-високи резултати на теста бяха допуснати до практическата част. Изпълнението на практическата задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема, даде възможност на учениците да покажат  своите знания и професионални умения и да проявят бързина, съобразителност и креативност.  Първото място зае Стилиян Савов от XI клас, второто място бе за Нели Георгиева, също от XI клас, а трети стана Кристиян Маринов от XIІ клас.

В регионалния кръг на състезанието ще участват първите шест отбора, натрупали най-висок брой точки от училищните кръгове.

Всички участници получиха грамоти и награди от фирмата – партньор „Елимекс”.

Директорът на ПГ по лека промишленост и строителство – инж. Веска Николова поздрави участниците в състезанието и техните преподаватели за успешното представяне.

 инж. Пламен Енчев 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School