20.04.2024, 01:27 ч.


Изява по математика – 9 клас Печат
Петък, 22 Юни 2018 09:50

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 21.06.2018г. се проведе представителна изява на група за преодоляване на обучителни затруднения по математика от 9 клас. Клубът е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

През учебната година учениците работиха по предварително изготвена и одобрена от Директора на училището програма, която отговаря на целите на проекта – преодоляване на образователни потребности на ученици, които срещат затруднения по задължителните дейности в училище и повишаване на мотивацията им за учене.

Темата на събитието беше „Приложение на знанията за тригонометрични функции в равнобедрен триъгълник и равнобедрен трапец” – представителна изява. Участниците в групата показаха на своите съученици, учители и родители придобитите от тях знания и успешното им практическо приложение при решаването на задачи. Учениците подготвиха викторина със забавни логически задачи.

По време на допълнителните занятия през учебната година учениците от клуба повишиха мотивацията си за учене в часовете по задължителна подготовка и придобиха увереност в собствените си знания и възможности и повишиха мотивацията си за учене в часовете по задължителна подготовка по математика.

Айтен Еминова


















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School