08.07.2020, 04:43 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Класиците на българската литература – изява БЕЛ 11 клас Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 08 Юни 2018 09:00

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 7 юни 2018г. учениците от 11 клас, участващи в групата за обучителни затруднения, проведоха представителната си изява. С нея те финализираха работата си по проект „Твоят час“. Целите на заниманията по този проект бяха: преодоляване на затрудненията на учениците при подготовката си по БЕЛ, повишаване на мотивацията им за учене, активизиране на интереса към езика и литературата с цел подготовка на езиково и литературно грамотни млади хора, умения за работа с текст и създаване на текст и подготовка за успешно представяне на матурата по БЕЛ през следващата година. Темата на изявата бе „Класиците на българската литература“. Като използваха презентация, те представиха авторите и произведенията, върху които работиха през учебната година. Водещи на събитието бяха Юсние Караилиева и Янко Янков от 11а клас. Гости бяха учители, ученици и служители на гимназията, за които участниците бяха подготвили и занимателни въпроси. Освен за живота и творчеството на изучаваните в 11 клас поети и писатели като Ботев, Вазов, Алеко, Яворов и др., присъстващите научиха и интересни факти за тях.

Изявата завърши с цитат от повестта на Елин Пелин „Гераците“: „Ще се оправят работите. Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце“.

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!


Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School