28.03.2024, 15:54 ч.


Първа изява на клуб „Реклама и цифрова фотография” Печат
Четвъртък, 15 Март 2018 09:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 14.03.2018г. се проведе първата представителна изява на учениците от клуб „Реклама и цифрова фотография“, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Водещите Ивелина Тодорова от 12а и Милена Атанасова от 9б клас представиха дейността на клуба и споделиха какво ново са научили в областта на рекламата и цифровата фотография. Анатоли Борисов от 12 г клас се погрижи да представи подобаващо два филма, изработени от учениците. Така гостите се насладиха на филм за коледния дух на града ни през погледа на младите хора. Вторият филм бе за първият патронен празник на нашето училище. Момчетата и момичетата от клуба представиха изработени от тях брошури и календар за новата година.

Всички събития в гимназията бяха заснети от техните фотообективи, а снимките и видеоклиповете направени от тях бяха използвани в сайта на гимназията. Така те популяризираха училищния живот сред своите съученици, родители и сред свищовската общественост.

Работата на клуба даде възможност на учениците да работят в екип и да учат чрез опита. Фотографията и рекламата са едни от съвременните изкуства, които дават възможност на занимаващите се с тях да изразят своето виждане и да приложат идеите си в изработения от тях продукт. Придобиването на уменията за събиране, обработка, анализ и съхраняване на обществено значима информация, бяха сред основните задачи на участниците в клуба.

Ценка Петкова

ръководител на клуба














 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School