31.07.2021, 15:37 ч.


Банер
Първа представителна изява на клуб „Фризьорство” Печат
Събота, 23 Декември 2017 17:55

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Първата представителна изява на клуб “Фризьорство”, сформиран по проект Твоят час, с ръководител г-жа Елена Димитрова, се проведе на 20.12.2017г. под мотото „Модерни, с прическа и грим в новогодишната вечер”.

В клуба участват дванадесет момичета и момчета. Обучението стартира на 8 ноември 2017 в оборудвано с необходимите инструменти и уреди помещение в сградата на гимназията. Учениците се запознаха с история на фризьорското изкуство, инструментите и електрическите уреди, продукти за грижа за косата и стилизиращи продукти, необходими за изготвянето на празнични прически. В процеса на работата всички показаха усърдие и ентусиазъм, които демонстрираха пред гостите. Изявата включваше демонстрация и дефиле на моделите под бурните аплодисменти на публиката. Всички модели бяха гримирани от професионалния гримьор Соня Заранкова.

Гости бяха г-жа Веска Николова - директор на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”, г-жа Станка Койнова и г-жа Сребрина Лилова – заместник директори, родители, учители, служители и ученици от гимназията.

Професията на фризьора изисква не само талант, но и много труд и търпение, за да се овладее. Както във всяка друга професия, така и при тази, за да станеш добър и признат професионалист, се изисква желание за работа и упоритост, за да се развиваш в кариерата.

Изявата беше отразена от ученици от клуб Реклама и цифрова фотография” в гимназията, сформиран по същия проект.

Ценка Петкова

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School