Здравейте! Днес е 26.05.2017, часът е 15:58

ПГЛПС
Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Банер
Твоят час
Втора представителна изява на клуб „Фризьорство“ Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 17 Май 2017 16:30

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Втората представителна изява на клуб “Фризьорство”, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител г-жа Елена Димитрова, се проведе на 17.05.2017г.

Клубът е създаден през месец ноември 2016г. В училището има оборудван кабинет с необходимите инструменти и уреди. По време на обучението учениците се запознаха с всички тънкости на фризьорството. Упражняваха се да изработват дамски и мъжки подстрижки, както и да правят ежедневни и празнични прически.

Много хора си мислят, че това е типична женска професия, но в последно време на международната сцена се налагат и много мъжки имена. Нашата Професионална гимназия не е изключение и в клуба има и мъжко присъствие. Професията на фризьора никак не е лесна, необходими са много труд, постоянство, умения и практика.

В процеса на работата момчетата и момичетата от клуба показаха усърдие и ентусиазъм. На тази представителна изява видяхме прекрасни резултати от наученото и усвоеното по време на занятията. Представени бяха абитуриентските и официални прически, демонстриращи наученото през тази година.

Гости на изявата бяха г-жа Станка Койнова – заместник директор, учители, служители и ученици от гимназията. Г-жа Койнова поздрави членовете на клуба за демонстрираното от тях и им пожела нови по-нататъшни успехи.

Грамоти за активно участие в работата на клуб „Фризьорство” връчи ръководителят на клуба г-жа Елена Димитрова на най-изявените му членове – Галя, Ебру, Левент, Сибел, Хюрай, Тасим, Гюлчерай, Денислав и Глория. Към грамотите за изненада на наградените ученици бяха приложени и стилизиращи козметични продукти.

Изявата приключи с изненадваща томбула за всички присъстващи на събитието. Петима от гостите си тръгнаха с валчери за безплатна подстрижка.

Изявата беше отразена от кабелна телевизия "Видеосат" и от ученици от клуб "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Ценка Петкова

 
Покана за втора изява на клуб "Фризьорство" Печат
Написано от Ценка Петкова   
Понеделник, 15 Май 2017 16:17

 
Втора представителна изява на клуб „Танци“ Печат
Написано от Administrator   
Събота, 13 Май 2017 21:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 12.05.2017г., празника на гимназията, се проведе втората представителна изява на клуб “Танци”, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител г-жа Ели Иванова.

Да уважат празника на гимназията и изявата на учениците гости бяха г-н Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, г-н Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура”, г-жа Румяна Кузева – началник отдел „Образование”, г-н Свилен Георгиев – ЕТ „Свилен Георгиев”, г-н Красимир Кирилов – „Кирилов Комерс” ООД, г-н Мирослав Боболов – управител на ресторант „Тромпет” и г-н Любомир Ламбев - управител на Автосервизи „Ексел“ ЕООД, учители, служители и ученици от гимназията.

Българските народни танци са изключително красиво изкуство. Българите се славят с уменията си като танцьори. Пъстрите костюми и завладяващата музика винаги предизвикват вулкан от емоции и бурни аплодисменти у зрителя. Неслучайно, българските народни танци оцеляват през вековете до днес, разказвайки за характера на нашия народ. Характер, толкова различен в отделните части на България, но обединен от силата на духа и стремежа към свобода на българина. България е разделена на седем фолклорни области: северняшка, добруджанска, тракийска, шопска, пиринска, родопска и странджанска. В шопската фолклорна област изобилието на движения е най-голямо. Шопите танцуват с високо вдигнати крака и с натрисане на ръцете. Точно това прави шопските танци най-трудни и едновременно красиви. Именно това предизвикателство приеха нашите танцьори под вещото и взискателно ръководство на г-жа Ели Иванова, като изпълниха хората „Луди млади” и „Шопски закачки”. Трудът и търпението в овладяването на танците бе наградено с аплодисментите на всички присъстващи на изявата.

Г-жа Веска Николова - директор на ПГЛПС, поздрави учениците от клуб "Танци" и връчи грамоти за активно участие.

Да отразят изявата беше поканена кабелна телевизия „Нове тв”. В заснимането на изявата се включиха и ученици от клуб "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Ценка Петкова
 
Втора представителна изява на клуб „Приложна електроника“ Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 10 Май 2017 21:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Имате нужда от охрана на дома ви? Трябва ви устройство, което включва осветлението, когато се свечери? Искате да регулирате температурата в дома си? Желаете автоматично да поддържате нивото на водата в резервоара, с който поливате? Нужно е да украсите дома си със съвременно LED осветление? Или може би да преброите колко хора са посетили вашия офис или магазин? Решение на тези и много други казуси дават устройствата, изработени от учениците на ПГ по ЛПС, участници в клуб „Приложна електроника“.

На 10.05.2017г. се проведе втората представителна изява на клуб “Приложна електроника” с ръководител инж.Пламен Енчев – старши учител практическо обучение, сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

В клуба участват десет ученици от XI г и XII г клас. На втората си изява участниците в клуба представиха електронни изделия, изработени от самите тях по време на заниманията.

Учениците обясниха конструкцията и демонстрираха действието на устройствата. По време на презентирането те показаха много добри познания относно схемотехниката, особеностите при изработване и приложението на електронните изделия.

Заедно със своя ръководител инж. Пламен Енчев, участниците в клуба получиха поздравления от г-жа Веска Николова - директор на гимназията за положените усилия. Гости на изявата бяха техни съученици, учители и служители, които с интерес наблюдаваха демонстрацията и бяха възхитени от знанията и уменията на учениците, участниците в клуба.

Изявата бе документирана и отразена от членове на клуб „Цифрова фотография“ с ръководител инж. Ценка Петкова.

 
Покана за втора представителна изява на клуб "Танци" Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 10 Май 2017 08:44


 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 1 от 7
Банер
Банер

Важни новини

Стипендии 2016-2017

Уважаеми ученици, Тук може да намерите критериите за допускане и класиране на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов за получаване на стипендии за втори срок за учебната 2017-2018 година, съгласно Постановление № 33 от 15 февруари 2013 година за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование. За повече информация тук


Професионална гимназия по лека промишленост и строителство * Vocational School of Light Industry and Construction