Здравейте! Днес е 25.02.2018, часът е 21:11

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Твоят час
Първа изява на клуб „Зная и умея да чертая” Печат
Четвъртък, 22 Февруари 2018 11:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 21.02.2018 се проведе първата изява на клуб за занимания по интереси „Зная и умея да чертая”, работещ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител инж. Зорница Минчева.

Целите на клуба са свързани със създаване на условия всеки участник да получи индивидуално допълнителни знания в зависимост от своите възможности, интереси и потребности, да развива своята логика и въображение при изчертаването на сборни чертежи и детайлиране, да усвоява знания и умения с по-голямо практическо приложение и не на последно място да усъвършенства уменията си за работа в екип.

Изявата протече под заглавие: „Чертането лесно, забавно и интересно!“ От презентацията на водещия Мариел Йорданов, гостите се запознаха с дейността на клуба до първата изява. Ученикът разказа за подготовката и участието си в състезания и олимпиади по Техническо чертане и колко са спомогнали за изграждането му като личност.

През втората част от изявата гостите и участниците в клуба решаваха тест, създаден чрез онлайн платформата за създаване и използване на тестове и упражнения learningapps.org.

Гости на изява бяха ученици, учители и директори. Мероприятието бе отразено от представител на клуб „Реклама и цифрова фотография”.

инж. Зорница Минчева

 
Покана за изява на "Зная и умея да чертая" Печат
Понеделник, 19 Февруари 2018 11:45

 
„Живеем заедно – празнуваме различията” Печат
Сряда, 31 Януари 2018 10:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 30 януари 2018 година се проведе първата представителна изява на клуб „Традиции и празници на етносите в България", работещ към СПГ „Алеко Константинов”- Свищов и сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител Лиляна Димитрова.

Дейностите на клуба са насочени към опознаване на традициите и обичаите на различните етноси в България. Идеята ни е да се усвоят знания за обичаите и религиозните вярвания, разпространени в страната ни. Нашата цел е да се научим на добродетели като толерантност, гостоприемство, трудолюбие, уважение към семейството и рода и други ценности, наследени от нашите баби и дядовци.

Темата на изявата бе „Обреди и обичаи на българите”. Под формата на презентация учениците запознаха гостите с традициите, обичаите и празниците от Северняшкия край. Красива изложба представи вкусни кулинарни изделия от кухнята на Северна България.

Гости на събитието бяха г-н Росен Маринов – Директор на дирекция „Култура и културно наследство“, г-жа Ивелина Иванова – директор на Исторически музей - Свищов, г-жа Анатолия Тодорова – уредник в Исторически музей – Свищов, г-жа Веска Николова, г-жа Станка Койнова и г-жа Сребрина Лилова – съответно директор и заместник-директори на СПГ „Алеко Константинов“, учители, служители и ученици от гимназията.

Чрез изучаването на празниците на различните етнически общности в България се предизвиква интерес и желание у учениците за познание, уважение и толерантност към различните от тях. По този начин, подавайки ръка на различното дете, те могат върху стабилните основи на традициите да изградят новото лице на обществото.

Изявата бе отразена от кабелна телевизия „Нове ТВ” и клуб „Реклама и цифрова фотография”, сформиран по същия проект.

Лиляна Димитрова

 
Покана за изява на "Традиции и празници на етносите в България" Печат
Петък, 26 Януари 2018 11:45


 
Първа представителна изява на клуб „Кулинарна академия“ Печат
Неделя, 14 Януари 2018 22:01

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 12.01.2018 се проведе първата изява на клуб „Кулинарна академия”, работещ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител инж. Анета Владимирова.

Участието на учениците в клуба им позволи да се запознаят с някои от най-добрите готвачи в света и да пресъздават техни рецепти. Те придобиха и усъвършенстваха професионалните си умения, надградиха основата като усвояваха нови знания и техники в областта на гастрономията. По време на заниманията участниците приготвиха ястия по известни рецепти на топ готвачите Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Рейчъл Рей и други. За своята представителна изява те приготвиха солени еклери с кашкавал, мащерка и крем от сирене, терин с пушена сьомга и крема сирене, терталети с мус от гъши дроб с чери домат и розмарин, панджиало с крем от маскарпоне, ром и портокалови перли, фурми със синьо сирене и захаросани портокалови корички, трюфел от черен шоколад, сини сливи и орехи и бонбони „Рафаело”. Ястията бяха аранжирани на блок маса за кулинарна изложба.

Гости на тяхната изява бяха техни съученици, учители и служители на Гимназията. Изявата бе отразена от кабелна телевизия Нове-ТВ и представител на клуб “Реклама и цифрова фотография”, работещ по същия проект.

 инж. Анета Владимирова

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 15


Банер
Банер

Важни новини

Прием 2017 - 2018

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2017 - 2018 година

За повече информация тукСвищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School