03.07.2020, 01:34 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Срещата с Президента - едно вълнуващо преживяване Печат
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 22 Май 2013 10:46

На 21.05.2013г. ръководителят и членовете на клуб „История на българските институции” сформиран по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ) при ПГ по ЛПС гр.Свищов, в изпълнение на дейностите си, отпътувахме за гр.София, за да осъществим поредното си мероприятие – посещение сградите на Министерския съвет и Президентството на Република България.

В Министерския съвет ни очакваха представители на администрацията. Разходката из кулоарите на сградата – коридори, кабинети, заседателни зали ще останат незабравими. Сядахме на столовете на министрите, на местата, където сядат журналистите по време на пресконференции, снимахме се до кътове, уредени със знамена и герба на Република България, разговаряхме с представители на администрацията.

Следващата ни спирка бе сградата на Народното събрание. Там ни посрещна кордон от заграждения и полиция, защото на тази дата – 21.05.2013г. по силата на издаден от Президента указ се свика поредното Обикновено народно събрание, което трябваше да си избере ръководство и да предложи на Президента проект за Правителство след поредните за страната ни парламентарни избори.

Последната, но не на последно място спирка бе посещение на Президентството на Република България. Незабравимите мигове и моменти следваха един след друг – успяхме да заснемем смяната на караула и да се снимаме с караула пред парадния вход. След като влязохме в сградата отидохме на парадния вход от вътрешната страна. Там отново последваха снимки с гвардейците от караула. Последва едно впечатляващо разхождане по тежките червени пътеки на коридори и кабинети. Тъкмо се намирахме на стълбите пред кабинета на Президента, когато от него излезе самият г-н Росен Плевнелиев – като на филм. Сърдечен, добродушен и добронамерен, домакинът на сградата се ръкува с всеки един от нас, поговори любезно, попита ни за нашия клуб и бе така добър да се снима с всеки един от нас и с целият клуб за спомен. Той се извини, че има ангажименти и се оттегли, но ние все още обсъждахме срещата – непредвидена и непланувана, но вълнуваща, за която ще разказваме и на внуците си.

Срещата с държавния глава обсъждахме и по време на пътуването обратно до Свищов. Всички се надпреварваха да споделят на кого какво е казал той и как се е ръкувал с него.

Вълнуващи мигове, които ще помним през целия си живот!

Денка Василева

ръководител на клуба 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес100
mod_vvisit_counterВчера1481
mod_vvisit_counterТази седмица6123
mod_vvisit_counterТози месец3142
mod_vvisit_counterВсичко1739981
В момента има 190 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School