12.07.2020, 03:44 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Втора представителна изява на клуб „Млад журналист” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 22 Май 2013 10:42
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 20.05.2013г. се проведе втората представителна изява на клуб „Млад журналист”, сформиран по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ).

Клубът представи училищен вестник "Ученик"- дванадесети брой, който бе създаден по повод юбилея на училището. Изявата се проведе в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство. 

Гостуваха  Димитър Спасов – радиоводещ в Общинско радио, Янка Боянова – главен редактор на вестник „Дунавска зора” и преподаватели от училището. Пред аудиторията бе показана презентация, която представиха Николай Михалев и Памела Атанасова от IX „б” клас. Стана ясно, че вестник „Ученик” излиза за първи път през 2002г.  по инициатива на Веселина Владимирова - учител по  Български език и литература в ПГ по лека промишленост и строителство. Учениците с гордост отбелязаха, че е награден  със статуетка и грамота за III място в Пети национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски” – Русе 2012г.  

Продължител на традицията е клуб „Млад журналист”. Членовете на клуба участваха при анкетиране на личности, които са свързани по един или друг начин с училището. Младите хора споделиха, че имат принос за написване на вестника чрез  есета и стихотворения.

Достойно представили се в литературен конкурс „Светът през детските очи”, организиран от фондация „Ангели от Лим” са членовете на клуба Памела Атанасова и Велислава Великова от IX „б” клас, които получиха грамоти.

Журналистите пожелаха на младите хора да имат мечти и да се борят за тях. Г-жа Янка Михайлова  препоръча на клуб „Млад журналист” другата година да организират екскурзия до град София. Гостите и членовете на клуба получиха по един брой от училищния вестник.

Веселина Владимирова

ръководител на клуб „Млад журналист” 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес239
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9243
mod_vvisit_counterТози месец15344
mod_vvisit_counterВсичко1752182
В момента има 199 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School