12.07.2020, 10:32 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Втора представителна изява на клубове „Матрьошка” и „ Семейните празници като игра” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 29 Април 2013 09:07


euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 25.04.2013г. беше проведена съвместна изява на клубове „Семейните празници като игра” с ръководител г-жа Елза Божанова и клуб ”Матрьошкас ръководител г-жа Елена Николаева, сформирани по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ) , посветена на празника Великден.

Дни преди този голям християнски празник Възкресение Христово участниците в двата клуба представиха пред съученици, учители и гости традициите, свързани с неговото отбелязване. Изявата започна с кратко литературно четене, в което Мюрвет, Мехрибан, Наджие, Галин и Мартин от клуб „Матрьошка” прочетоха откъси от стихотворения на руски език, посветени на празника. След това водещите Цветина от 10б клас и Цветелина от 11б клас представиха презентация, разказваща по увлекателен начин за Великден и празниците, които го предшестват – Цветница и Лазаровден, традициите и обичаите, свързани с тях и запознаха присъстващите с отбелязването му и в други държави – Русия, Полша, Словакия, Англия и други. Изявата продължи със сценката Великден, в която Силвия, Петя и Виктория от клуб „Семейните празници като игра” показаха как в миналото са боядисвали яйца и с какво е свързана тази традиция.

В края на изявата участниците разчупиха традиционния за Великден козунак и се чукнаха с боядисаните яйца за здраве и късмет.


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес807
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9811
mod_vvisit_counterТози месец15912
mod_vvisit_counterВсичко1752751
В момента има 328 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School